Marbella F.C.: Al doende leert men

9 Februari 2018

marbella-fc-al-doende-leert-men-1

De doelstellingen van Marbella F.C. waren dit seizoen aanmerkelijk bescheidener dan die daarvoor. Allereerst werd de begroting teruggeschroefd tot ongeveer de helft van het vorige seizoen en zou men trachten zich te handhaven in deze afdeling, zijnde de Tweede Divisie B.

In het verleden brachten de spectaculaire aankopen niet op wat er van verwacht werd en de drie trainers wisselingen droegen ook niet bij tot de vorming van een homogeen elftal. Er staat nu – met uitzondering van de aanvoerder Javi Añón- een geheel nieuw elftal van gelouterde spelers die allemaal hun sporen in de Tweede Divisie B hebben verdiend.

De nieuwe trainer, Fernando Estévez die tevens sportarts is, komt alle eer toe hiervan in korte tijd een hechte eenheid gesmeed te hebben die steeds beter is gaan voetballen met een fris aanvallend spel. De rustige aanpak en het vertrouwen dat hij zijn spelers geeft, vertaalt zich duidelijk in iedere wedstrijd. Op korte termijn zijn, in tegenstelling tot het vorige seizoen, geen nieuwe aankopen te verwachten. De doelstelling van handhaving in deze afdeling wordt nu bijgesteld, teneinde te trachten aan het einde van dit seizoen een plaats bij de eerste vier te behouden. Dit geeft namelijk recht op deelname aan de promotiecompetitie naar de Tweede Divisie A.

marbella-fc-al-doende-leert-men-2

Alle 20 teams van groep 4 in deze Tweede Divisie B zijn aan elkaar gewaagd. Lorca Deportiva, de hekkensluiter, wist de eerste 21 wedstrijden 20 keer het vijandelijke doel te treffen en nummer vier op de ranglijst, Murcia, scoorde slechts 4 doelpunten meer. Bij het ter perse gaan van dit nummer wist Marbella met dominant en snel voetbal een 4-1 overwinning te boeken op Córdoba en staat nu op de derde plaats die recht geeft op promotievoetbal.

Net als vorig jaar is de kans groot dat volgend jaar de strijd aangegaan kan worden met Málaga, indien de laatste degradeert en Marbella promoveert naar de Tweede Divisie A.

Oh ja, de club heeft ook een dameselftal en mocht u hier interesse in hebben, dan is een telefoontje naar de club (952 827 801) voldoende voor nadere inlichtingen.

Berry J. Prinsen