Marbella FC schept hoge verwachtingen

18 September 2019

marbella-fc-schept-hoge-verwachtingen-1

Sinds Best of You het roer heeft overgenomen is de stemming aanzienlijk gestegen bij Marbella FC. De salarissen worden op tijd betaald en van de vorige lichting van 22 spelers hebben er niet minder dan 15 hun contract verlengd.

Samen met de zeven nieuwe aankopen kan trainer David Garcia Cubillo nu een elftal samenstellen dat niet alleen voor een plaats in de nacompetitie kan strijden maar zelfs een serieuze gooi kan doen naar het kampioenschap van de vierde groep in de Spaanse Tweede Divisie B.

Men zou dan naar Twee A kunnen promoveren, slechts een afdeling verwijderd van het voetbalwalhalla de Spaanse Eerste Divisie, ook wel La Liga genoemd.

Afijn, dat zijn allemaal dromen die twee seizoenen eerder ook speelden toen de Rus Grinberg het voor het zeggen had. Sinds de Chinezen het sinds december vorig jaar voor het zeggen kregen zijn er een aantal spelers aangekocht die niet in een hogere afdeling zouden misstaan.

Het bewijs leverde trainer Cubillo toen hij met zijn elftal in de tweede helft van het afgelopen seizoen niet minder dan 40 punten uit 19 wedstrijden wist te halen (de beste tweede helft in de geschiedenis van de club).

Helaas werd deze eindspurt te laat ingezet en kwam Marbella één punt te kort voor de nacompetitie maar mag nu wel meedoen met de profijtelijke bekercompetitie, in Spanje de Copa del Rey genoemd.

Het bewees echter wel dat alle verwachtingen meer dan gerechtvaardigd zijn en in dit voorseizoen liet het elftal reeds zien waartoe ze nu in staat zijn. In de vijf gespeelde vriendschappelijke wedstrijden werd vier keer gewonnen en slechts één keer met 1-0 verloren van Sevilla Atlético.

Soñemos en grande (Laten we groot dromen) is de slagzin die nu gebruikt wordt door het nieuwe bestuur. Natuurlijk is het de droom van ieder club om hogerop te komen maar de manier waarop men nu bij Marbella FC te werk gaat en al het geld dat reeds geïnvesteerd is laat voorlopig zien dat de slagzin niet zomaar een loze kreet is.

De nieuwe eigenaren laten er geen gras over groeien (met uitzondering natuurlijk van de grasmat in het stadion) zoals getoond werd bij de presentatie op 21 augustus van spelers, bestuur en een indrukwekkende gloednieuwe spelersbus.

De naam Marbella was prominent aanwezig aan beide zijden van deze luxe touringcar en ook werden de nieuwe thuis en uit shirts plus de nieuwe uitmonstering getoond die de spelers dragen voor en na de wedstrijden. Aanvoerder Javier Añón verzekerde de aanwezige toeschouwers dat het elftal zijn uiterste best zal doen op het veld en vroeg het aanwezige publiek hetzelfde te doen vanaf de tribunes. De burgemeester, Ángeles Muñoz was ook aanwezig en sprak over een institutionele ondersteuning wat betreft een verbetering van het stadion en maakte zelfs gewag van een project om een nieuw stadion te bouwen. “Marbella verdient een geweldig team, met vele aanhangers en de gemeente zal niet teleurstellen”, waren o.a. haar bevlogen woorden.

Oscar Ribot de CEO van Best of You zei in december van het afgelopen jaar reeds dat ze de club niet hadden overgenomen met speculatieve oogmerken. “We besturen een club met een groot potentieel die een beetje was ingeslapen”, waren zijn woorden toen en tot nu toe heeft hij laten zien dat er inderdaad een proactief beleid wordt gevoerd dat al succesvol is op allerlei gebieden.

De jubelstemming die in alle gelederen van Marbella FC al een tijdje aanwezig is kan voorlopig voortgezet worden. Het moeizaam behaalde gelijkspel tegen Talavera de la Reina in de eerste uitwedstrijd op 25 augustus zal daar weinig aan veranderen.

Een strafschop in de 6e minuut bracht het elftal gelijk op achterstand en op het knollenveld kwamen de betere spelers van Marbella moeilijk uit de voeten.

Na de rust werd het elftal enigszins veranderd en vooral met de komst van Juergen en de uitgemeten voorzetten van Añon kreeg Marbella meer greep op het spel wat resulteerde in een welverdiende gelijkmaker in de 86e minuut van Saul.

Soñemos en grande en ik hou u op de hoogte.

Berry J. Prinsen