Marbella FC: Subkampioen Groep 4 Segunda División B

22 Juni 2018

marbella-fc-subkampioen-groep-4-1

Voor omstreeks 4.000 enthousiaste toeschouwers sloot Marbella FC op 13 mei de reguliere competitie af met een 1-0 overwinning op Villanovense. De doelstelling van de club was aan het begin van de competitie het overleven in groep vier van de Segunda División B, maar onder de vakkundige leiding van trainer Fernando Estévez werd al snel duidelijk dat hier een elftal stond dat tot veel grotere dingen in staat was.

Tot de laatste competitiedag was het kampioenschap zelfs nog mogelijk, maar uiteindelijk eindigde Cartagena op de eerste plaats met slechts 1 punt meer dan Marbella. De tweede plaats gaf Marbella recht op deelname aan de nacompetitie waarin 16 clubs (de nummers een tot en met vier van de vier groepen waaruit de Segunda División B bestaat) strijden om vier promotieplaatsen naar de Segunda División A.

Mocht Marbella er in slagen om te promoveren, dan zijn er wel enige zaken die moeten veranderen. De gemeente Marbella heeft inmiddels 300.000 euro toegezegd voor een hoognodige opknapbeurt van het uit 1972 daterende voetbalstadion en er zijn zelfs geruchten dat er een geheel nieuw stadion gebouwd zal worden in de buurt van La Cañada, zodat er ook voldoende parkeerruimte zal zijn.

marbella-fc-subkampioen-groep-4-2

In 2A staat dan ook een derby te wachten tegen het gedegradeerde Málaga.

Gezien de grootte van Spanje moeten aanhangers van clubs uit de Primera División en Segunda A gemiddeld 25.000 km per seizoen afleggen om alle uitwedstrijden van hun club te kunnen bijwonen. Dat is ook een van de redenen dat Segunda B is verdeeld over 4 groepen, zodat men een stuk minder hoeft te reizen.

Marbella was ingedeeld met teams uit Andalusië, Murcia, Canarische Eilanden en Melilla, maar als de gewenste promotie behaald wordt, moet er in 2A tegen teams uit heel Spanje gespeeld worden. Er zal dus meer geld nodig zijn en ongeacht de promotie zijn er behalve de voorzitter Alexander Grinberg, mensen die grote plannen hebben voor Marbella FC.

We besluiten dan ook dit verhaal met het goede nieuws dat de Belg Louis de Vries, een gerenommeerde voetbalmakelaar die aan het hoofd staat van een Belgisch-Nederlandse investeerdersgroep, onlangs een intentieverklaring tekende waarin 2.850.000 euro van het aandelenpakket van voorzitter Alexander Grinberg zal worden overgenomen.

Bij het ter perse gaan van dit nummer werd bekend dat Marbella haar eerste promotiewedstrijd op 20 mei zal spelen tegen het B elftal van Celta de Vigo in Galicië. Een week later zal de returnwedstrijd in Marbella plaatsvinden.

Berry J. Prinsen