Meer smartphone dan tablet

13 Maart 2018

meer-smartphone-dan-tablet-1Smartphones worden door Nederlandse consumenten voor steeds meer zaken gebruikt, terwijl dat bij tablets afneemt. Dit geldt voor onder meer internetten, bankieren, sociale media en online shoppen.

Het gebruik van deze functies stijgt bij smartphones, maar daalt bij tablets. Alleen het bekijken van tv-programma's en videofilmpjes neemt zowel op tablet als smartphone toe.

Bijna negen op de tien Nederlanders is in het bezit van een smartphone. Circa 70% bezit een tablet. Verder valt het op dat het gebruik van Facebook en Twitter stabiliseert. Instagram en Snapchat blijven stijgen in populariteit onder jongeren, terwijl het gebruik van Facebook door die doelgroep daalt. Verder wint de smart-tv terrein.

Momenteel heeft 42% van de huishoudens een dergelijke tv. Ook worden steeds meer apps via de smart-tv gebruikt. Het gebruik van zogeheten adblockers zit ook in de lift. Ruim een kwart van de Nederlanders maakt momenteel gebruik van de applicatie waarmee advertenties geblokt worden.

Kosta redactie