Mijn allereerste boekje getiteld: ‘MANNEN’ Thea Houtenbos

20 Februari 2009

mijn-allereerste-boekje-mannen-1

In december is er voor mij een kleine, grote wens uitgekomen. Die dag heb ik mijn allereerste boekje gepresenteerd getiteld: ‘MANNEN’. Gedichten maken was in mijn leven altijd wel aanwezig, maar door drukte van werk, gezin en onze zaak altijd op de achtergrond gebleven. Tot ik op een dag, geïnspireerd door mijn vriendin, het idee kreeg om een klein boekje te maken.

Janine heeft een schitterende bloemenbinderij in de plaats Middenmeer gelegen boven in de kop van Noord Holland en daarbij een woning – decoratie bedrijf (www.detuinvanmiddenmeer.nl). Regelmatig komen we elkaar ook tegen hier in Spanje, waar zij voor klanten (Nederlandse mensen) complete woningen en appartementen inricht.

Mijn idee was om een luchtig, beetje gek, boekje te maken met kleine korte spreuken. Had al vaker te horen gekregen, na lezing van mijn gedichtjes, ‘je moet er iets mee doen’! Op dat moment kwam natuurlijk de onzekerheid om de hoek kijken! en dacht ik aan alle andere kado boekjes die al op de markt waren. Toch kreeg ik er steeds meer zin in!

Omdat een boekje laten maken best een kostbare zaak is zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Met de ontwerpsters van de studio en de drukkerij had ik een goede klik waardoor de leukste ideeen op tafel zijn gekomen. Het is een stoer zwartoranje, gebonden kadoboekje geworden met spreuken over mannen, met een lach en een traan. De eerste serie boekjes zijn in de kerstpakketten van ons bedrijf gegaan en in 2009 gaan ze voor vaderdag de markt op.Op mijn leeftijd (56) en dan jezelf verrassen voelt echt geweldig!

Wilde je vroeger op school altijd de competie aangaan met je soortgenoten, doe het niet, maar geloof in samen je positieve krachten bundelen. De ervaring heeft mij zeker geleerd dat je er héél veel voor terug krijgt! Als de verkoop gaat lopen, zullen er zeker meer boekjes achteraan komen en misschien nog wel eens een echte dichtbundel, we zien het wel. Ook ben ik tegenwoordig druk bezig met troostkaartjes, als er iemand nieuwsgierig geworden is mag je me altijd mailen.

Kosta redactie