Miljarden niet genoeg? #deletefacebook 

1 Juli 2018

miljarden-niet-genoeg-deletefacebook-1Brian Acton en Jan Koum richtte samen Whatsapp op, wat in 2014 voor 19 miljard dollar werd verkocht aan facebook.

Jan Koum is nog steeds CEO van Whatsapp terwijl Brian Acton een nieuwe app Signal lanceerde. En ook al verdienden ze miljarden met hun app ‘Whatsapp’, toch was dat niet genoeg voor Brian.

Met de #deletefacebook laat hij op twitter weten wat hij vindt van facebook. De hashtag #deletefacebook is nu populair op sociale media in de nasleep van het dataschandaal rond Cambridge Analytica.

Dat bedrijf speelde een rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump en zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken.

Ook al is facebook een populair platform, toch verliest facebook steeds meer en meer populariteit door zijn concurrenten zoas Instagram. Waar je vanaf nu ook mee kan chatten en bellen.

Wat denken jullie hiervan? Moet facebook de boeken sluiten of vind je dat het hele dateschandaal niet zo een schande is dan wat sociale media doet lijken?

Kosta redactie