Minimalisme

17 Augustus 2018

minimalisme-1Minimalistisch leven is een trend. Maar het is niet alleen hip, het kan vooral een positieve invloed hebben op je leven. Minimalisme is een poging om dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie te herleiden. Terug naar waar het echt om draait in het leven. Terug naar de essentie van dingen, relaties, gezondheid, geluk en dromen.

Minimalisme is een levensstijl waarin men alleen leeft met hetgeen dat de persoon in kwestie nodig heeft. Alles wat een minimalist bezit heeft, een bepaald doel of een bepaalde functie heeft die essentieel is in het leven van die bepaalde persoon.

Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Het principe draait eigenlijk om leven met minder om meer te kunnen leven.

Doordat je alleen maar in bezit bent van dingen die je echt nodig hebt, geniet je meer van ander dingen en krijg je een andere kijk op het leven. Je leert gelukkig te zijn zonder er dingen voor te moeten kopen. Want geluk zit niet in geld of in het materialistische gedeelte van je leven. En dat is waar een minimalist achter staat.

Er is een hele duidelijke en mooie documentaire over gemaakt door twee mannen uit Amerika. Wie interesse heeft kan de film altijd vinden onder de naam: “The Minimalist”.

Kosta redactie