Misverstanden over airco

4 Maart 2009

misverstanden-over-airco-1

Van airco wordt je verkouden

Je wordt niet verkouden van airconditioning, maar van teveel luchtbeweging (tocht) en een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten.

De juiste opstelling van de binnen-units is erg belangrijk.

De verhoogde luchtkwaliteit van airco’s heeft een positieve invloed op de gezondheid. Veel van de toestellen zijn uit-gerust met luchtreinigingfilters en andere speciale filters, die bacteriën, virussen, pollen, rook en stof tegenhouden en opnemen.


Voor airco moet ik mijn hele woning openbreken

De dunne koelleidingen van bijv. splitsystemen kunnen in de wanden of het plafond worden verwerkt. Individuele systemen zijn makkelijk en snel te installeren. Er zijn tevens mobiele airconditioners verkrijgbaar die in verschillende ruimtes gebruikt kunnen worden.


Airco is duur

Tegenwoordig zijn er toestellen voor ieders budget: van monosplit airconditioners tot multisplitunits, voor kleine en grotere ruimtes. Dankzij het verhoogde rendement haalt u de kosten voor de aankoop er zo uit.


Airco maakt veel lawaai

De toestellen zijn op technologisch gebied sterk vooruit-gegaan. De apparaten zijn vervaardigd volgens Europese comfortnormen: fluisterstil voor de kleinere vermogens zodat ze toepasbaar zijn in verschillende leefruimtes.

Inbouwmodellen kunnen zelfs niet-hoorbaar worden geïnstalleerd.

Kosta redactie