Namen stormen bekend

18 Oktober 2018

namen-stormen-bekend-1Het stormseizoen gaat bijna van start, en dat wilt zeggen dat er weer nieuwe namen bedacht moeten worden.

Voor het stormseizoen 2018-2019 hebben de weerdiensten van Spanje, Portugal en Frankrijk de volgende namen bedacht: Adrian, Beatriz, Carlos, Diana, Etienne, Glora, Gabriel, Helena, Isaias, Julia, Kyllian, Laura, Miguel, Nicole, Oscar, Patricia, Roberto, Sara, Teo, Vanessa en Walid.

Het geven van namen aan stormen gebeurt in Duitsland al jaren waarbij Klaus eind januari 2009 en Xynthia eind februari 2010 voor veel problemen zorgden met veel schade en zelfs diverse doden tot gevolg.

Om ervoor te zorgen dat de inwoners meer attent zijn op de veiligheidsvoorschriften als er een grote storm komt, besloot men namen te geven aan de stormen, iets wat sinds 2017 dus ook in Spanje, Frankrijk en Portugal gebeurt. Overigens staat op de website “tiempo.com” ook een overzicht van de namen die men in Nederland, Ierland en Groot-Brittannië gaat geven aan de stormen, te weten Ali, Bronagh, Callum, Deirdre, Erik, Freya, Gareth, Hannah, Idris, Jane, Kevin, Lily, Max, Niamh, Oliver, Peggy, Ross, Saoirse, Tristan, Violet, Wyn.

Hopelijk vallen de stormen mee en veroorzaken ze niet te veel schade en gewonden!

Kosta redactie