Neem een asieldier

20 December 2017

neem-een-asieldier-1

Als je erover denkt een dier in huis te halen, kun je ervoor kiezen eerst eens een asiel in jouw buurt te bezoeken. Niet alleen omdat je er keus te over hebt (helaas) maar ook omdat je op die manier een hond of kat die al het nodige achter de rug heeft een tweede kans kunt geven.

Je verricht een goede daad en, laten we eerlijk zijn, dat doe je voor de viervoeter maar het geeft jou ook een lekker gevoel. Een iets minder vol asiel en een maatje voor het leven erbij. Bovendien zijn de dieren gezond. Veel dieren komen verzwakt, achtergelaten of zelfs ziek binnen, maar een asiel zal er alles aan doen om de dieren er weer bovenop te helpen. Je krijgt een gecheckt en gezond exemplaar mee naar huis.

Ten slotte geef je een goed voorbeeld aan je (klein)kinderen. Als je ervoor kiest een hond of kat uit het asiel te adopteren, laat je je (klein)kind zien dat de wereld niet louter bestaat uit dartelende puppy’s. En dat mensen soms heel vervelend om kunnen gaan met hun dieren.

Je geeft een dier dat waarschijnlijk al het nodige heeft meegemaakt een nieuwe kans op geluk en dát is een fijne boodschap voor ieder mens, kind of geen kind.

Kosta redactie