Nerja maakt TripAdvisor's wereldwijde top 10 van TripAdvisor's

14 Februari 2018

nerja-maakt-tripadvisor-1Nerja is uitgegroeid tot het enige Spaanse vakantieoord van de Top Tien trendy bestemmingen wereldwijd in een nieuwe review door de online reiswebsite TripAdvisor. De Grot, de baaien, het ‘Balcónes de Europa’, de smalle straatjes, winkels en restaurants... Een groot deel van de toeristen kan er blijkbaar zijn gading vinden.
Dit wordt nu bevestigt na een nieuwe classificatie die de toeristische aantrekkingskracht van deze bestemming heeft verkregen. Het bekende reisportaal TripAdvisor kondigde de winnaars aan van zijn Travellers' Choice' Emerging Destinations' prijzen, waarin Nerja zich op de vierde plaats heeft geplaatst in Eurpa en negende van de wereld.

Elk jaar selecteert TripAdvisor de top 44 bestemmingen over de hele wereld op basis van het niveau van positieve beoordelingen ontvangen van reizigers die de website bezoeken. Het zegt dat de beoordelingen worden verzameld met behulp van een algoritme dat de getoonde belangstelling voor accommodatie, restaurants en activiteiten meet, geordend uit zoekopdrachten en boekingen.

De Japanse stad Ishigaki heeft de eerste plaats op de wereldranglijst behaald, terwijl de Poolse stad Gdansk bovenaan de Europese lijst staat. In aanvulling op Nerja, de andere Spaanse stad die in deze classificatie is terechtgekomen is de hoofdstad van Cádiz, die is toegekend achtste plaats in de Europese ranglijst.

Kosta redactie