Nieuwe wifi-beveiliging

3 Februari 2018

nieuwe-wifi-beveiliging-1De Wi-Fi Alliance heeft de beveiligingstechniek WPA3 gepresenteerd. Daarmee moeten openbare wifi-hotspots veiliger worden in gebruik. De techniek verschijnt later dit jaar.

WPA3 is de nieuwe beveiligingsstandaard voor wifi-apparaten, die WPA2 moet opvolgen. Die techniek bestaat al bijna twintig jaar en is ingebouwd in de meeste draadloze apparaten, waaronder routers, telefoons en laptops.

Eén van de verbeteringen die WPA3 belooft, is de beveiliging van open wifi-netwerken, bijvoorbeeld in restaurants of op vliegvelden. Vaak zijn dit soort netwerken niet goed beveiligd, waardoor informatie onderschept kan worden. Met WPA3 wordt individuele dataversleuteling toegestaan. Daarbij zijn verbindingen tussen verschillende apparaten onafhankelijk van elkaar beveiligd. Wanneer de nieuwe standaard voor wifibeveiliging in de eerste apparaten verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Ondertussen blijft de Wi-Fi Alliance werken aan het verbeteren van WPA2 om die standaard zo veilig mogelijk te houden.

Kosta redactie