onbeperkt-op-niveau-1 Onbeperkt op niveau

22 Maart 2018

Toen ik via Kosta de uitnodiging kreeg om een nieuwe Japanse formule te bezoeken en de eigenaar te interviewen, was ik gelijk enthousiast. Ik belde Mr. Zheng onmiddellijk op en maakte een afspraak.

We waren met de auto gekomen, want buiten het seizoen parkeer je die moeiteloos. Het etablissement ziet er prachtig uit met mooi meubilair en een chique aankleding. De gastheer ontving ons met open armen en vertelde honderduit over zijn horecaonderneming. Mr. Zheng opende zijn eerste Chinese restaurant, genaamd Hong Kong al in 1984 in Málaga. Ze zijn ook de familie die het WOK restaurant naar Spanje hebben gehaald en Zheng is uitbater van WOK Directo in Málaga, Benalmádena en Fuengirola. InAsia is het vierde restaurant van de familie Zheng en het tweede in Benalmádena Costa.

onbeperkt-op-niveau-2

Destijds goed afgekeken van familie in Nederland zijn de WOK restaurants een groot succes. Hetzelfde gebeurde toen de familie Zheng weer eens in Nederland was en kennis maakte met de formule SumoSumo. Een ‘all you can eat’ restaurant, maar dan met de Japanse keuken als basis en dus op een duidelijk hoger niveau. Dat is precies wat InAsia ook is. In alle opzichten een Japans restaurant met verfijnde gerechten en een enorme keuze, gegoten in een populaire formule. Zo bestel je niet bij het bedienend personeel maar via een tablet dat op tafel staat. Je maakt een keuze, drukt op de bestelknop en de koks gaan à la minute voor je aan de slag. Ongeveer 10 minuten later staat het gerecht vers bereid voor je op tafel. Smullen maar!

We begonnen met een variatie aan Maki Sushi met verse tonijn, avocado, courgette en zalm. Heerlijk als voorgerecht, ook voor wie niet van vis houdt. We bestelden rijst in twee varianten en lieten ons uitgebreid adviseren. Koude plakjes rundvlees, kipspiesjes, gebraden eend met sesam, lamskoteletjes, enzovoort. Maar ook veel visvarianten zoals tonijn, zalm, garnalen en zelfs zeetong. Zo lang je nog lust mag je blijven bestellen wat je wilt. Het bedienend personeel is steeds in de buurt om lege bordjes en schalen af te ruimen en de drankjes op te nemen. Als gast zit je als een vorst en is het bij InAsia oprecht genieten met hoofdletters. Je eet eigenlijk à la carte en veel ingrediënten worden rechtstreeks uit Japan geïmporteerd waarmee InAsia het hoge niveau van de keuken waarborgt.

80% van hun klanten bestaan uit lokale Spaanse bezoekers. Juist Spanjaarden weten de kwaliteit te waarderen en weten dat je in een Japans restaurant nu eenmaal wat meer kwijt bent dan bij de plaatselijke bodega.

Vreemde woorden:
TepanYaki = grote bakplaat waar de gasten omheen gaan zitten terwijl de kok het eten vers en à la minute bereidt
Sushi = stukjes gevulde rijstrol, aangemaakt met soja saus en wasabi
Sashimi = kleine stukjes rauwe vis, al dan niet met rijst, op smaak gebracht met soja saus en pasta van mierikswortel (wasabi)
Miso = waterig soepje, dashi bouillon van vis en groente, geserveerd om je smaakpapillen op te starten en je zintuigen te prikkelen
Yakitori = gemarineerd kipspiesje

Freddy Tamminga