Ook dorpen in provicie Málaga lijden onder bevolkingskrimp

4 Mei 2019

ook-dorpen-in-provicie-malaga-lijden-1Recent bleek uit onderzoek dat veel mensen uit de dorpen in het binnenland van Andalusië naar de kust en steden vertrekken en de dorpen er de laatste jaren behoorlijk op achteruit zijn gegaan wat betreft het aantal inwoners.

Nu blijkt ook dat 70% van de dorpen in de provincie Málaga de bevolking ziet krimpen. De dorpen Jubrique en Canillas de Aceituno hebben zelfs 30% minder inwoners dan 10 jaar geleden. Zes dorpen zagen hun inwoneraantal met 20% krimpen.

Dit ondanks de inspanningen van de burgermeesters van de dorpen die er alles aan proberen te doen de inwoners binnen boord te houden. Zo bieden zij de beste communicatiemiddelen aan, zorgen voor meer werkgelegenheid en bieden fiscale voordelen aan de inwoners aan.

De gemeenten zetten nu ook in op actief toerisme in de hoop het tij te kunnen keren. Ook krijgen de ouders van een pasgeborene in een dorp met minder dan 5.000 inwoners en “baby-cheque” ter waarde van € 1.000,00 om het verblijf in de dorpen te stimuleren.

Kosta redactie