logo
parkeertarieven-luchthavens-1

Parkeertarieven luchthavens

23 December 2017Parkeren op Nederlandse luchthavens is de laatste vijf jaar flink duurder geworden. Vooral op Schiphol en bij Eindhoven Airport stegen de prijzen fors.

Eindhoven verhoogde zijn tarieven met 34%. Parkeren kost er nu € 67 per week. Op Schiphol werd het 19% duurder om de auto een week achter te laten. Het tarief van € 95 is veruit het hoogste van alle Nederlandse luchthavens. Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport verlaagden hun tarieven juist, met 10 en 8%.In het noorden kost parkeren nu € 45 en in het zuiden € 55, waarmee de luchthavens de goedkoopste van Nederland zijn.

Rotterdam The Hague Airport zit met een tarief van € 57,50 en een stijging van 5% tussen de dure en goedkope vliegvelden in. Net over de grens verhoogde Weeze Airport de prijs met 11%, maar met € 47 is het nog steeds relatief goedkoop om daar je auto neer te zetten.

Luik is in dat opzicht juist een stuk minder aantrekkelijk alternatief geworden. Parkeren kost daar nu € 90, twee keer zo veel als vijf jaar geleden.

Kosta redactie