Parkeertarieven luchthavens

23 December 2017

parkeertarieven-luchthavens-1

Parkeren op Nederlandse luchthavens is de laatste vijf jaar flink duurder geworden. Vooral op Schiphol en bij Eindhoven Airport stegen de prijzen fors.

Eindhoven verhoogde zijn tarieven met 34%. Parkeren kost er nu € 67 per week. Op Schiphol werd het 19% duurder om de auto een week achter te laten. Het tarief van € 95 is veruit het hoogste van alle Nederlandse luchthavens. Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport verlaagden hun tarieven juist, met 10 en 8%.In het noorden kost parkeren nu € 45 en in het zuiden € 55, waarmee de luchthavens de goedkoopste van Nederland zijn.

Rotterdam The Hague Airport zit met een tarief van € 57,50 en een stijging van 5% tussen de dure en goedkope vliegvelden in. Net over de grens verhoogde Weeze Airport de prijs met 11%, maar met € 47 is het nog steeds relatief goedkoop om daar je auto neer te zetten.

Luik is in dat opzicht juist een stuk minder aantrekkelijk alternatief geworden. Parkeren kost daar nu € 90, twee keer zo veel als vijf jaar geleden.

Kosta redactie