Prijzenoorlog langst de kust van Malaga

6 Augustus 2018

prijzenoorlog-langs-de-kust-van-malaga-1Als je langst de kust van Malaga wandelt, dan zie je ze overal de bootjes waar de ‘espeto’s’ op klaargemaakt worden. Voor wie niet weet wat dat is, het zijn heerlijke sardienen geroosterd op een stokje op de barbecue. Er zijn nu dus conflicten ontstaan tussen de verschillende restauranten in verband met de prijzen.

Meer dan ooit tevoren is de espeto het meest gevraagde gerecht bij de chiringuitos aan de Costa del Sol. Die populariteit heeft het traditionele gerecht uit de provincie Málaga onder andere te danken aan het feit dat men wil dat de espeto op de lijst van Immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid van de UNESCO komt te staan.

Volgens de krant Diario Sur wordt er echter vals gespeeld want de chiringuitos die de espeto goedkoper aanbieden doen dat meestal met sardientjes die goedkoop zijn ingekocht en meteen de diepvries in verdwijnen. Het zijn ook niet de verse sardientjes uit de haven van Málaga die men moet gebruiken.

Daarnaast worden er ook, bij gebrek aan sardienen sardienen gebruikt uit Italië en Kroatië. De prijzen liggen dan ook soms ver uit elkaar, en dat zorgt voor wrijvingen op de stranden van Malaga.

Kosta redactie