Ronaldo voorkomt gevangenisstraf en betaalt 19 mijoen euro

10 September 2018

ronaldo-voorkomt-gevangenisstraf-1De dag dat Spanje tegen Portugal speelde op het WK in Rusland leek er een akkoord te zijn bereikt tussen de belastingdienst in Spanje en de Portugese voetballer voor een afkoopsom van 14 miljoen euro. Daarmee was de kous echter nog niet helemaal af.

Ondanks alle eerdere ontkenningen erkent de voetballer nu in 4 gevallen belastingfraude gepleegd te hebben tussen 2011 en 2014. Hiervoor werd hij veroordeeld tot 2 jaar celstraf die je in Spanje bij een eerste vergrijp niet hoeft uit te zitten. Voorwaarde is wel dat er geen toekomstige misdrijven meer worden gepleegd.

Tussen de belastingdienst en het openbaar ministerie is hierover in dit geval een verschil van mening ontstaan over de op te leggen straf. Het gaat namelijk (indirect) over meer dan 1 vergrijp.

De belastingdienst ziet de gevangenisstraf liever ten uitvoer gelegd worden aangezien er mogelijk ook nog meer overtredingen naar voren zullen komen. Het openbaar ministerie doet de zaak liever af met een fikse boete. Uiteindelijk is de zaak nu afgedaan met een schikking van 19 miljoen euro.

Kosta redactie