Schoonheid is lijden?

6 Maart 2018

schoonheid-is-lijden-1Je lichaam vormen met lingerie is een gemakkelijke en comfortabele manier om het de gewenste vorm te geven. Je buik en cellulitis verdwijnen met behulp van deze slips en lichaamsvormende panty. Voor elk deel van het lichaam kun je dit kledingstuk vinden en zelfs mannen dragen het. Maar nu waarschuwen de artsen dat de zogenaamde “Shapewear” zelfs gevaarlijk kan zijn voor het lichaam.

Ondersteunende panty’s helpen de lymfestroom en voorkomen trombose, maar men moet voorzichtig zijn, vooral in de zone van de buik, want bij teveel spanning aan de buik, kan het gevaarlijk worden. Hartverbranding, buikkrampen, spijsverteringsproblemen en zelfs constipatie kunnen de gevolgen zijn. Omdat we ook via de buik kunnen ademen kan het ademhalingsproblemen veroorzaken, vooral als we gaan zitten. Als er te weinig ruimte in de buikstreek is, kan dit in het ergste geval leiden tot ademnood en zuurstofgebrek.

Maar de wervelkolom kan ook last hebben van “Shapewear”, zoals de artsen nu hebben bevestigd, en houdingsbeschadiging veroorzaken. Artsen adviseren af te zien van het gebruik van het “ondergoed voor de zone van de buik”. Onze wervelkolom is licht gebogen rond het onderste deel van de lendenwervels, en te smalle vormende kleding maakt dit gebied recht, wat zelfs kan leiden tot een hernia.

Voorzichtigheid is ook geboden bij te beklemmende vormkleding. Belangrijke bloedvaten kunnen worden afgekneld, waardoor de bloedtoevoer wordt verminderd en in het ergste geval zelfs onderbroken, zodat lichaamsdelen niet meer van bloed worden voorzien. Dus als het ongemakkelijk aanvoelt, moet het omwille van de gezondheid worden vermeden.
Het is daarom van groot belang om de juiste maat en pasvorm te dragen en het slechts af en toe te dragen. Luister naar uw lichaam, want het is de snelste manier om je te waarschuwen. Voelt u zich ongemakkelijk of heeft u het moeilijk bij het ademen? Doen uw botten pijn? Dan kunt u wellicht beter uw kleren uittrekken. Het is belangrijk dat u zich niet alleen comfortabel voelt in uw kleding, maar vooral ook in uw eigen lichaam. Het is dan ook beter om vriendschap te sluiten met de onvolmaaktheden van uw lichaam. Als er zich echter een speciale gebeurtenis voordoet, dan houdt niets u tegen om een paar uur in “Shapewear”door te brengen. Het moet gewoon goed zitten.

Kosta redactie