Schoonmaken met olijfolie

18 Februari 2018

schoonmaken-met-olijfolie-1Olijfolie komt niet alleen goed van pas bij het maken van gerechten, het is ook nog eens een ontzettend handig schoonmaakmiddel. Je kunt er meer schoon mee krijgen dan je denkt.

Olijfolie kan krassen en kleuren herstellen in leren stoelen en oude versleten stoelen weer laten glanzen. Doe een beetje olie op een zachte doek en wrijf voorzichtig op het leer. Ook hout kan weer stralen na een opfrisbeurt met olijfolie.

Meng de olie met wat (appel)azijn of citroensap. De azijn of het citroensap verwijdert de viezigheid en dankzij de olie blijft het hout vochtig.

Voorwerpen van roestvrij staal kun je ook laten glanzen. Verwijder eerst het vet of de viezigheid met azijn. Vervolgens doe je olijfolie op een stuk keukenpapier en bewerk je het roestvrijstaal door hier met cirkelvormige bewegingen op te wrijven.

Ten slotte kun je ook zilverwerk een glanzende laag geven. Doe wat olijfolie op een doek en wrijf dit voorzichtig op het zilverwerk. Het gaat op deze manier niet alleen mooi glanzen, de olie zorgt ook hier voor een beschermende laag.

Kortom, koop een fles goedkope olijfolie en je hebt binnen no-time een stralend huis.

Kosta redactie