Zijn selfies zo onschuldig als ze lijken?

9 November 2018

selfies-onschuldig-1Dat selfies de wereld over nemen, daar kunnen we over discussiëren, maar over volgende cijfers niet.

Volgens een studie die werd gepubliceerd in het ‘Journal of Family Medicine and Primary Care’, stierven er wereldwijd maar liefst 259 mensen over een periode van 6 jaar (oktober 2011 - november 2017) door het nemen van de ultieme selfie.

Onderzoekers ontdekten dat de meeste selfie-sterfgevallen plaatsvonden in India (goed voor meer dan de helft van de totale slachtoffers), gevolgd door Rusland, de VS en Pakistan. 72% waren mannen met een leeftijd onder de 30 jaar.

De meest voorkomende oorzaken zijn volgens het rapport: verdrinking, waarbij mensen worden weggespoeld door golven of uit boten vallen; transport, waarbij mensen worden omvergereden, door bijvoorbeeld een trein, en sterfgevallen met vuur en vallen van hoge plaatsen. Acht mensen stierven terwijl ze selfies namen met gevaarlijke dieren en, niet geheel onverwacht, vielen er in de VS de meeste selfiedoden door het per ongeluk neerschieten van zichzelf door het poseren met een vuurwapen.

Kosta redactie