Smartphone Tips (Android)smartphone-tips-android-1

19 Februari 2018

Iedereen heeft vandaag de dag een SmartPhone. Er is tegenwoordig ook bijna geen “niet-Smartphone” meer te krijgen en naast bellen, facebooken, mailen en whatsappen kunt u er veel meer mee.

Er zijn veel handige dingen die u met uw telefoon kunt doen, waar de meeste Smartphonegebruikers niet van op de hoogte zijn of niet weten hoe dit moet. Daarom in dit artikel 6 tips voor uw (Android) Smartphone.

 

1. Niet storen (do not disturb)smartphone-tips-android-2

We worden dagelijks gebombardeerd met notificaties op onze telefoon. Bericht hier, bericht daar, nieuw bericht op Facebook, e-mail ontvangen, etc.

Veel mensen zetten daarom ook ‘s avonds hun telefoon op stil, of leggen hem ver weg van de slaapkamer.

Maar dit kan veel makkelijker. U kunt uw telefoon instellen zodat die bijvoorbeeld tussen 22.00 en 09.00 uur helemaal geen geluid meer maakt. Met uitzondering van uw alarm (wekker). En het is ook mogelijk om bepaalde telefoonnummers af te zonderen, zoals bijvoorbeeld familieleden, die u hopelijk alleen midden in de nacht bellen als het dringend is.

Deze functie en meer informatie erover kunt u in uw telefoon vinden onder:
Instellingen / Geluiden en trillen / Niet storen.

 

2. QR Code Readersmartphone-tips-android-2

Website bezoeken? App downloaden?
Open uw QR code reader App, richt uw camera op de QR Code, en klaar.

Er kan veel meer gedaan worden met QR Codes, echter wordt het meestal gebruikt om makkelijk websites te openen en Apps te downloaden.

Er zijn verschillende QR Code Readers in de Google Play Store te krijgen. De eerste de beste die u ziet is meestal goed.

Bij alle onderstaande Apps voeg ik een QR Code toe zodat u de app makkelijk kunt downloaden.
Maar uiteraard zijn ze allemaal te vinden in de Google Play Store.

 


3. Here WeGo (navigatie)

In tegenstelling tot Google Maps kan Here WeGo ook offline (zonder internet) gebruikt worden. Uw landkaarten downloaden en de app zonder internettoegang gebruiken.
Een navigatie kan altijd handig zijn, als u ergens voor de eerste keer naartoe gaat, of als u toevallig in Málaga twee verkeerde afslagen neemt en de weg kwijt bent.

 

4. Google Translatesmartphone-tips-android-3

Een vertaalprogramma is altijd handig.
Met de Google Translate App kunt u naast typen ook praten en zelfs een foto maken van iets en de tekst daarop laten vertalen. Dit werkt niet altijd vlekkeloos, maar als u bijvoorbeeld een kaart of brief in de bus krijgt die u niet kunt lezen, is het een kwestie van een foto maken zodat u toch een goed idee krijgt van wat erin staat.

 

5. FlightStatssmartphone-tips-android-4

Familie of vrienden van het vliegveld ophalen? Dan is deze App een must.
Vluchtnummer invoeren en u weet alles wat u moet weten. U ziet wanneer het vliegtuig is vertrokken en wat de geschatte aankomsttijd is, dus geen onverwachte vertragingen meer en niet onnodig wachten op het vliegveld.

 

6. Just Eatsmartphone-tips-android-5

Luie zondag, geen zin om te koken, geen zin om het huis uit te gaan?
Met deze App staat uw eten binnen een uur voor de deur.
Bij Just Eat kiest u het restaurant, selecteert u van het menu wat u wilt en ze komen het brengen.
U kunt uw bestelling via de app betalen of bij levering. Makkelijker kan het niet. De enige moeite die u hoeft te doen is beslissen wat u wilt eten.


Ron Kuijsters Tokos