Soepen voor de herfst

18 Oktober 2018

soepen-voor-de-herfst-1Een lekker warm kopje soep bij je boterhammen of als tussendoortje is heerlijk tijdens de koude en natte herfstdagen. Maar een zijn een paar soepen die een speciale en misschien niet zo slechte twist hebben gekregen deze herfst.

Paprikasoep kennen we allemaal, het is simpel en superlekker. Maar om het wat unieker te maken, kan je er ook appel aan toevoegen. Je maakt je soep zoals je hem normaal zou maken, maar voor je hem van het vuur haalt doe je er een geraspte appel bij samen met wat yoghurt. Je laat het niet koken, maar kruid het bij met wat peper, zout, azijn en honing.

De volgende soep is voor na een heerlijke herfstwandeling. Je hebt wat kastanjes geraapt, maar in de plaats van ze te poffen kan je er ook soep van maken. Je pureert je kastanjes, stooft wat spekblokjes en laat het koken in water met wat tijm en kippenbouillon. Een verrassende keuze, maar wel de moeite waard eens uit te testen.

De laatste soep is een oude bekende, pompoensoep. Je maakt je heerlijke pompoensoep, maar in de plaats van hem gewoon te kruiden, voeg je er gedroogde lavendel of een druppel lavendelolie aan toe. Het geeft een zeer rustieke en aangename twist aan je typische herfstsoep.

Leuk weetje: wist je dat room aan soep wordt toegevoegd omdat de smaak dan langer in je mond blijft plakken, daarom vinden velen soep “lekkerder” met room. Eigenlijk is het de smaak van de soep die gewoon wat langer op je smaakpapillen blijft plakken.

Kosta redactie