Sollicitanten: Laat je ouders thuis

11 Juli 2018

sollicitanten-laat-je-ouders-thuis-1Een sollicitatiegesprek via Skype doen met moeder mee in beeld. Een ouder die vraagt: “Kan ik het gesprek doen in de plaats van mijn dochter? Ze moest ergens anders naartoe.” Of cake meebrengen op het sollicitatiegesprek van je zoon in de hoop dat hij hierdoor de job binnenrijft.

Het lijken wel scenario’s voor een komisch programma, maar het gebeurt tegenwoordig echt, aldus de Amerikaanse tak van rekruteringsspecialist Robert Half.

Wim Van der Linden (woordvoerder Robert Half België): “Dat ouders meegaan op sollicitatiegesprek, komt hier nog maar zelden voor. We merken wel af en toe dat ouders bij een aanstelling de communicatie en de administratie overnemen van hun kind.

Zo hadden we eens iemand aangenomen voor een administratieve functie. Na de aanstelling handelde zijn vader de papieren verder af: “Ja, mijn zoon is niet zo sterk in administratie.” Niet echt verstandig natuurlijk.

Op een jobbeurs kwam er ook eens een moeder met haar dochter bij ons langs om te kandideren. De moeder vertelde in geuren en kleuren waarom haar dochter zo’n goede partij was. De dochter stond erbij en keek ernaar.”

Kosta redactie