Spaans platteland aantrekkelijker maken door middel van internet

26 December 2018

spaans-platteland-aantrekkelijker-maken-1

Ook al verhuizen er misschien veel buitenlanders naar Spanje omwille van het platteland, toch zijn er heel wat mensen die er niet willen wonen. En om dat te veranderen wilt Spanje nu beter internet aanbieden in de campo van Spanje. 

Het snelle internet (banda ancha) van 100 MBps of meer is op dit moment een realiteit in slechts 28,4% van het platteland in Spanje tegenover de 76,1% in de rest van Spanje, aldus de gegevens over 2017 van het Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital. 
Velen zijn het erover eens dat internet belangrijk is voor de economische ontwikkeling van een gebied, de creatie van banen en bedrijven, de stijging van zelfstandigen en zelfs de digitalisatie van de land- en tuinbouw op het platteland van Spanje. 

Spanje heeft de twijfelachtige eer om het Zuid Europese land te zijn waar de ontvolking op het platteland het grootst is. Op 53% van de totale oppervlakte van Spanje woont slechts 5% van het totale aantal inwoners van het land. Van de 8.124 gemeenten die Spanje heeft zijn er 4.983 gemeenten die met uitsterven bedreigd worden vanwege de ontvolking en minder dan 1.000 inwoners. In die gemeenten is de vergrijzing een van de grootste problemen vanwege het gebrek aan nieuwe inwoners.

En om dat dus te voorkomen wilt Spanje een jonger publiek naar de campo leiden. Daarom komen er wat aanpassingen om de nieuwe technologie beschikbaar te maken op het platteland.

Kosta redactie