7.6 Miljoen Spanjaarden zijn verslaafd aan hun mobiel

28 Augustus 2018

spanjaarden-verslaafd-aan-mobiel-1Je een wereld zonder technologie of smartphones inbeelden is bijna onmogelijk. Iedereen loopt er mee rond of heeft er wel één. Maar dat zo veel mensen eraan verslaafd zijn, is wel indrukwekkend.

Volgens een onderzoek van Rastreator.com zijn 7.6 miljoen mensen verslaafd aan hun mobiel. Maar wat betekenen deze cijfers? Wel 7,6 miljoen smartphonegebruikers houdt in dat 25,6% van de Spanjaarden tussen 18 en 65 jaar verslaafd is aan hun mobiele telefoon.

Dagelijks gebruikt men de smartphone gemiddeld 3 uur en 51 minuten wat 14,3% ofwel 39 minuten meer is dan in 2017. 19% Geeft zelfs aan dat ze de smartphone dagelijks meer dan 5 uur gebruiken. Maar meer dan 80% vindt dat ze niet verslaafd zijn aan hun smartphone, terwijl dat in de realiteit wel zo is. Men heeft het gewoon niet door.

3,7 miljoen Spanjaarden geven daarnaast aan dat ze geen uur zonder hun smartphone kunnen. 77,3% van de deelnemers zegt dat ze niet meer zonder de smartphone kunnen leven. En 53% geeft aan dat ze meteen op hun mobiel kijken als ze opstaan, een nog hoger percentage geeft aan dat de smartphone het laatste is waar ze naar kijken voor ze gaan slapen.

Het zijn belachelijk hoge cijfers, maar toch houdt het ons niet tegen om minder op onze mobiel te kijken.

Kosta redactie