Spanje wilt Zweeds prostitutieverbod inlassen

27 Oktober 2018

spanje-wilt-zweeds-prostitutieverbod-1Het zal je misschien verrassen, maar Spanje is het land met het meeste bordelen van de wereld! En daar wilt de overheid iets aan doen.

In Spanje is prostitutie illegaal, net zoals in Italië en Portugal, maar dat heeft blijkbaar geen succes. Het Ministerie van Binnenlandszaken liet zelfs weten dat er per ziekenhuis in Spanje, er 3 bordelen zijn. Ze lieten ook weten dat er 14.000 prostituees zijn, maar mits de vele bordelen kan je dat aantal al gemakkelijk maal 3 doen. En zouden er dus meer dan 100.000 prostituees zijn in Spanje. En niet alleen dat, maar ook 80% van de prostituees doen dit noodgedwongen. De klanten worden als maar jonger en er is geen bescherming voor de slachtoffers (de vrouwen). Daarom wilt Spanje een voorbeeld nemen aan het Zweeds prostitutieverbod.

 In Zweden worden de klanten vervolgt, het is zelfs zo dat sinds 1999 (wanneer de wet is ingegaan) meer dan 8000 mannen zijn vervolgd waardoor het aantal klanten en prostitutie met 50% is gedaald. Klanten hebben schrik dat ze een sanctie zullen oplopen die tot 2.000 euro boeten kan opleveren. Deze methode is ook actief in andere landen zoals: Canada, Noorwegen, IJsland, Ierland en Frankrijk.

Andere landen waarbij prostitutie legaal is, is onder meer Duitsland, Denenmarken en Nederland. Zij beweren dat het legaliseren van de wet helpt: om de positie van vrouwen beter te maken, hen te kunnen beschermen, stigmatiseren te beëindigen en de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Maar rond deze wet zijn er al een aantal vraagtekens gesteld.

Moest je nu in Spanje vervolgd worden, dan kan je een boete krijgen van 1.500 tot 3.000 euro. Of deze wet nu ingaat of niet is nog in afwachting, maar de boetes staan vast.

Kosta redactie