Spieren zijn het nieuwe sexy

30 April 2018

spieren-zijn-het-nieuwe-sexy-1Geen fijne tailles meer en dunne armpjes. Gespierde kuiten en een sixpack van staal is het nieuwe schoonheidsideaal.

Sporten en fit zijn, het hoort er allemaal bij. Een strikt dieet en ermee pronken op sociale media, gewoon slank zijn is niet genoeg meer. Het legt een gigantische druk op vrouwen, al jaren aan een stuk en het betert nog niet echt.

Hopelijk is het volgende schoonheidsideaal stevige bovenbenen en een aangename hoeveelheid liefde in de love handles. Feministen vechten hier elke dag voor, maar door de druk die sociale media op ons vrouwen legt is dit haast onmogelijk.

Peter De Harder, een Nederlandse youtuber, ook wel bekend als Petrus, ging de uitdaging aan en transformeerde zijn lichaam tot het schoonheidsideaal in slechts 3 maanden tijd. Hij besprak dit alles in een documentaire op youtube en liet weten dat schoonheid je niet altijd gelukkig maakt. Perfectie is perceptie is de titel van de documentaire en is zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Kosta redactie