30 september: Stel een domme vraag dag

30 September 2019

stel-een-domme-vraag-dag-2019-1We hebben het allemaal gedaan, die vraag die we wilden stellen, klonk gewoon stom. We schamen ons dat het zelfs bij ons opkwam, en erger nog, dat we het antwoord niet wisten terwijl het zo eenvoudig leek.

De waarheid is dat er niet zoiets bestaat als een domme vraag,We leren nooit iets als we bang zijn om de vraag te stellen, of dat nu is door het te onderzoeken of door het te vragen aan iemand die het misschien weet.

Stel een domme vraag dag moedigt je aan om je angst om ongeschoold te klinken te overwinnen en jezelf open te stellen om te leren door je domste vragen te stellen.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw realiseerde een groep leraren zich dat hun leerlingen geen vragen stelden uit angst om dom te klinken. Daarom hebben ze een dag in het leven geroepen om de leerlingen de vragen te laten stellen waarvoor ze zich het meest schamen. Daardoor moedigden ze hen aan om zich open te stellen en hun nieuwsgierigheid te delen met de klas, zonder de angst om belachelijk gemaakt te worden.

Kosta redactie