sushi-met-een-glimlach-1 Sushi met een glimlach

9 December 2017


Als je lekker Aziatisch eten serveert met een glimlach dan heb je wat mij betreft al een winnende formule en dat is precies wat er gebeurt bij restaurant Sukiyaki op de Paseo Marítimo Rey in Fuengirola.

 

Restaurant Sukiyaki

Het is een eetgelegenheid volgens het ‘all you can eat’ concept. Je vindt hier echter geen ‘all you can grab’ buffet, alle hapjes worden aan tafel geserveerd, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Het restaurant oogt (althans voor een leek zoals ik) Japans, met een strakke inrichting. Veel donker hout, glas en een paar schilderijen.

De staat van het toilet - altijd een van de eerste dingen die ik controleer, aangezien het volgens mij een goede indicator is van de hygiëne elders in een eetgelegenheid - is hier tiptop in orde. Het is er schoon, ziet er verzorgd uit, ruim en de deur kan zowaar op slot, altijd een klein wonder in Zuid-Europese landen.

 

Het menu

sushi-met-een-glimlach-2

Behalve dat je je buikje hier rond kunt eten tegen een vaste prijs, is de menukaart uitgebreid en gedigitaliseerd. Elke gast bestelt per persoon per keer vijf hapjes, op een gebruiksvriendelijk tablet, met foto’s en informatie over de gerechten. Je mag onbeperkt bijbestellen en bij het menu zitten ook twee kleine toetjes per persoon.

Bovendien waarschuwt het ding je voor eventuele allergenen, mits je dit van te voren hebt aangegeven. Erg handig in mijn geval, aangezien ik allergisch ben voor crustaceans, eigenlijk alles dus wat in zee zwemt en pootjes heeft. Krab, kreeft en garnalen zijn wat mij betreft verboden zeevruchten. Dat geeft gelukkig niet, want er blijft voldoende over om uit te kiezen, waaronder gerechtjes met kip, zalm, tonijn, rijst, kabeljauw, bief en groenten.
Nadat je de bestelling verstuurd hebt, duurt het ongeveer tien minuten voordat de bijzonder mooi gepresenteerde hapjes arriveren, waarna je de volgende order elektronisch kunt plaatsen. Wij hadden na twee rondes meer dan voldoende gegeten.

 

Prijsniveau

Een doordeweekse lunch kost €13,95, in het weekend, op feestdagen en ‘s avonds betaal je €16,95 per persoon. Drank, en een aantal specials zoals de ‘spider roll’ zijn extra.
Wijn gaat vanaf €9,95 per fles, een cola kost twee euro en een Japans biertje €3.20.

 

Locatie

Het restaurant ligt aan de boulevard in Fuengirola. Dus na het eten kun je lekker op het strand uitbuiken. Vanaf het treinstation is het tien minuten lopen, als je de trein neemt vanuit Málaga of Torremolinos kun je lekker eten en genieten van een drankje, zonder je zorgen te hoeven maken over de terugreis. Kom je toch liever met de auto, op 150 meter lopen ligt een bewaakte parkeerplaats en in de winter kun je overal aan de boulevard parkeren.

 

Sushi met een glimlach

Het restaurant is pas sinds augustus geopend, maar wat mij betreft heeft het een vliegende start gemaakt, het eten is heerlijk én, het oog wil tenslotte ook wat, mooi gepresenteerd. Het prijs-kwaliteitsniveau vind ik goed. Het personeel en de eigenaren, Wang en Da Kong, zijn bijzonder vriendelijk. Sterker nog, Da Kong heeft jarenlang in Tilburg gewoond en spreekt Nederlands. Dus in het onwaarschijnlijke geval dat je er niet uitkomt met de elektronische menukaart kan hij je in je moedertaal te woord staan.

Goed, ga ik toch nog even op alle slakken zout leggen. Nou vooruit, twee slakjes dan. Ten eerste de papieren, tamelijk drukke, placemat vind ik niet goed staan bij de rest van het strakke interieur. Vervang die bij de volgende druk door wit papier met alleen (spaarzame) tekst in het rood of zwart en het past beter bij de rest van de inrichting.
Mijn tweede slak zijn de toetjes, een ondergeschoven kindje in zowel de Aziatische als de Spaanse keuken wat mij betreft. Er is niets mis mee, maar ze zijn lang niet zo mooi en smakelijk als de hoofdgerechtjes. Mijn advies: laat die calorieën dus maar lekker zitten en eet je rond aan de overheerlijke Aziatische hapjes.

Website: www.sukiyaki.es - Telefoon : 951 53 03 23
Adres: Paseo Marítimo Rey de España nº9, Fuengirola

Kosta redactie