Tattoos beïnvloeden al lang niet meer je jobkansen

30 September 2018

tattoos-en-jobkansen-1Dat tattoos je jobkansen beïnvloeden is niet langer het geval. Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Miami en de Universiteit van Western Australia Business School hebben tattoos niets te maken met je kansen op een degelijke job.

Ze trommelden meer dan 2.000 Amerikanen met een zichtbare tattoo op om te zien of de tekening een jobstopper was. “We vonden geen enkel verschil op vlak van loon met mensen zonder tatoeages. Meer zelfs: mensen met een tattoo hebben evenveel en soms zelf meer kans om aangenomen te worden voor een job.

” Na een rondvraag bij bijna 200 managers vond de professor aan de Universiteit van St. Andrews dat mensen met een tatoeage meer kans hadden om aangenomen te worden voor een creatieve functie of een job die gericht is op jongere mensen, zoals een barman of barvrouw. Of dat ook geld in België, Nederland en Spanje is wat anders.

“Helaas, want het zegt niets over iemands competenties. Zeker binnen traditionele bedrijven wordt dat niet graag gezien. Al ben ik ervan overtuigd dat vele werknemers, ook in hogere kaderfuncties, tatoeages hebben. Ze verbergen ze alleen. Zeker wanneer je je nog niet bewezen hebt in een job, is dat waarschijnlijk niet onverstandig.” Verteld Bea Caenepeel van headhunterskantoor Altior aan De Morgen.

In vergelijking met België doet Spanje en Nederland het wel beter, zij vinden tattoos steeds minder een taboe. Maar Spanje staat wel een stapje verder dan Nederland, zij laten meer mensen met een zichtbare tattoo werken in hogere functies dan in Nederland, en veel meer dan in België.

Kosta redactie