Terug naar de Lage Landen / British Car & Auto Jumble
14 November 2017Medio juni 2017 was het dan weer zover dat we de Triumph TR 250, onze klassieker van 1968, op transport zetten naar België. We hadden daarvoor het Nederlandse transportbedrijf Jachttrans uit Hulten / Alicante ingeschakeld, dat zoals gewoonlijk de auto bij het Repsol tankstation aan de autoweg AP7, boven Benalmádena/ Arroyo de la Miel, nabij Málaga kwamen ophalen.
Negen dagen later werd de auto, zonder krassen of schrammen, maar overladen met stof, voor de deur in Brasschaat afgeleverd. Daar ging de auto onder de “douche”, om op 25 juni te kunnen deelnemen aan de British Auto-Jumble in Nieuwkuijk, niet ver van Waalwijk. Onze jaarlijkse Holland Tour, met de TEDG club. The English Drivers Guild onze Classic Car Club.
We werden bij het Campanile Hotel te Breda hartelijk verwelkomd door de tourleider van de dag, Ron Nieuwenhuijs.
We gebruikten met alle deelnemers een ontbijt in het restaurant en reden met Ron, als Brabant kenner voorop, volgens het “Duitse vlaggetjes systeem” door het Brabantse land in de richting van Dorst. Met 22 klassiekers in konvooi trok dat in menig Brabants dorp, als Bavel, Dongen, Dussen, wel de aandacht.
We hadden een klein oponthoud door een elektronische storing in een van de Triumphs tussen Hank en Dussen. Dat probleem werd door een paar petrol heads snel opgelost en we vervolgden de tour richting Gorinchem alwaar we over de brug de Merwede passeerden om via het historisch centrum van Gorkum (zoals de lokale bevolking dat uitspreekt) uit te komen in Arkel aan de Linge. Via slingerende dijken reden we langs de Linge richting Leerdam om bij Brakel/Herwijnen per pond/veerboot de Waal te passeren in zuidelijke richting langs Veen en Heusden. Vervolgden dan deze tour door Rivierenland en het Brabantse Land, wat ons deed denken aan: “t Leven is goed in het Brabantse Land, daar heb ik voor altijd mijn hart aan verpand”.
En dat het leven hier goed is blijkt wel uit de weelderige woningen en grootse landerijen. Keurig onderhouden, alles goed in de verf met prachtige aangelegde tuinen. Met een infrastructuur en uitstekende, consistente bewegwijzering waar menig land jaloers op kan zijn.
We vervolgden onze route richting Nieuwkuijk/Drunen om uiteindelijk uit te komen op het terrein van de British Auto Jumble.
En dan zien we daar nota bene ook alleen maar Engelse klassiekers. Daarvoor ben je dan ook lid van TEDG. Britse klassiekers als Jaguars, Daimlers, Bentleys, Triumphs, Morgens, MG’s, Aston Martins, Sunbeams, etc.
De koffiestop werd overgeslagen vanwege de pech onderweg.
We arriveerden rond 14 uur op het terrein van de British Auto Jumble. Ooit opgezet door de MG Club, als een soort kofferbak verkoop.
We waren zeker niet de eersten, vele ook weer Engelse klassiekers stonden hier al keurig opgesteld. Volgens ramingen zouden er zo’n 1000 British Classic Cars moeten zijn. Sommigen hadden hun kofferbakken of gehele auto ruim opengesteld voor de zogenaamde car-boot sales, om dan nu eens afscheid te nemen van oude onderdelen, die mogelijk andere Anglofielen nog wel zouden kunnen gebruiken voor hun Engelse klassieker of gewoon met rommel/kleding en wat ze maar kwijt wilden.
We verkenden het grote terrein van deze Jumble en noteerden dat diverse Engelse Classic Car Clubs, als de Jaguar Daimler Club, Triumph, MG en Lotus Clubs, etc. zich hier in clubverband hadden verzameld.
Onze TEDG chef-kok Peter Verbrugge had zoals gewoonlijk op locatie weer een lunch-picknick georganiseerd, waar menigeen zich tegoed aan deed.
Daarna hielden we in onze luie opklapbare ligstoel een korte siësta en zagen menig jazzbandje en doedelzakker al spelende langskomen. Een beetje Britse sfeer was er zeker. Enkele echtparen wandelden rond in Engelse kledij uit de jaren ‘50 en ‘60. Past natuurlijk goed bij die Engelse klassiekers van die tijd. Het begint dan zo langzamerhand steeds meer op Goodwood te lijken. Aan het einde van de middag reed menig klassieker richting uitgang en staken ook wij de benen in onze Triumph TR250 om huiswaarts te keren.