Tips tegen slakken

10 April 2018

tips-tegen-slakken-1
Vooral bij tuinliefhebbers is de slak niet populair en het lijkt alsof je het gevecht niet kunt winnen zonder het gebruik van chemische producten.

Wij hebben goed nieuws want er is wel degelijk een niet-chemisch product dat je kan gebruiken tegen slakken. Vooral hondenbezitters zullen hier blij mee zijn, want je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je dieren iets verkeer binnen zouden kunnen krijgen.

In bijna elk huishouden zijn er een of twee koffiedrinkers en vanaf nu is het een goed idee om het koffiedik niet meer weg te gooien. De stoffen die hierin zitten dwingen de slak om meer slijm te vormen, wat niet goed is voor de slakken. Bovendien werkt de cafeïne in het koffiedik als een neurotoxine. Wanneer een slak in contact komt met de cafeïne, wordt het hyperactief, wat leidt tot een hartaanval.

Spreid uw koffiedik royaal uit in de tuin. Het zal de tuin geen schade berokkenen. Integendeel, ze bemesten hem op hetzelfde moment en u zal zowel de slakken als de mieren ermee wegjagen.

Wilt u slechts één plant beschermen? Verdeel het koffiedik rond deze plant. Dit kan ook wanneer de plant in een pot staat.

Let erop dat het koffiedik goed droog is voordat u het in een bak verzamelt omdat het bij vochtig weer kan gaan beschimmelen.

Wist u dat alleen de naaktslakken uw tuin beschadigen, terwijl slakken met een huis zelfs nuttig zijn?

Het verschil is dat een naaktslak de voorkeur geeft aan groene planten, terwijl een slak met een huisje alleen afgevallen en verwelkte planten eet. Zo ruimt een slak met huis hun tuin op en hoef je je geen zorgen te maken dat ze naar je favoriete bloemen of op je salade afgaan. Grote slakken eten zelfs naaktslakken.

Kosta redactie