Tips om de zomer zo verdraaglijk mogelijk te maken voor je hond

20 Augustus 2018

tips-voor-je-hond-tijdens-de-zomer-1De zomer is in het land. Dat betekent warme zomerdagen en veel waterpret. En ook al is het leuk al dat mooie weer, toch is het soms moeilijk om de hitte te verdragen. En dat geldt ook voor je hond, maar wat kan je ertegen doen? Dit zijn 5 tips om de zomer zo prettig mogelijk te houden voor je trouwe viervoeter.

De lekkerste tip zijn hondenijsjes. Je hoeft hier niet veel geld in te stoppen, of dure hondenijsjes te kopen. Nee, maak het lekker zelf. Een beetje kippenbouillon (let wel op dat er geen ui of look in zit) en stukjes appel samen in de vriezer, en voila!

De volgende tip is een actieve tip. Waterspeeltjes! Met een waterpistool spelen of waterballonen gooien. Je zal zien dat je hond de waterballon zal proberen te vangen, wat voor grappige en verfrissende momenten zal zorgen.

Is je hond nu geen echte waterrat, dan is deze tip iets geschikter. Een luchtmatras vullen met water in de plaats van met lucht. Zo heb je een koele mat waar je hond op kan liggen. Let wel op dat je hond niet op de mat bijt, want dan is het snel klaar met verkoelen!

Nog een leuke tip is een ijsbak! Vul een grote bak of kom met ijs, je hond kan snel zijn poten hierin verfrissen, en als de kom groot genoeg is zal je hond er misschien zelfs in spelen!

De laatste tip die we voor jullie hebben is een natte bandana. Je kent ze wel de halsbanden met een bandana rond. Maak ze nat met koud water en doe hem om. Verfrissend en simpel!

Kosta redactie