Torremolinos voorstander van toeristenbelasting in tegenstelling tot Marbella en Estepona.

7 December 2019

torremolinos-voorstander-toeristenbelasting-1
De vice-voorzitter en minister van Toerisme van de Junta de Andalucía, Juan Marín, heeft in juni jongstleden de invoering van een toeristenbelasting in de regio uitgesloten. Deze belasting die vergelijkbaar is met die in andere Europese steden, zoals Rome of Berlijn, of die ook ingevoerd is in andere autonome gemeenschappen van Spanje, waar de reiziger wordt belast voor zijn verblijf in de stad. Aan de westelijke Costa del Sol zijn er echter andere meningen over de invoering van deze belasting.

De burgemeester van Torremolinos, José Ortiz, was gisteren de eerste om te opnieuw dit voorstel te lanceren ten gunste van  de bevordering van het toerisme van de gemeente, daar het de belangrijkste  economische motor van het gebied is. "We moeten ons ervan bewust zijn en analyseren dat wanneer de toerist een euro in zijn verblijf steekt die terugkeert naar de bevordering van het toerisme," zei hij, wat de rest van de burgemeesters ertoe heeft aangezet om deel te nemen aan het debat.

"Uiteindelijk hebben we het over financiering gehad. We hebben meer dan een miljoen toeristen en meer dan vijf miljoen overnachtingen per jaar in een stad met 68.000 inwoners. Kortom, dat vertaalt zich in infrastructuur en middelen. Andere autonome gemeenschappen hebben het voordeel van de toeristenbelasting als financiering," zei hij.

Kosta redactie