totstandkoming-feria-de-los-pueblos-1 De totstandkoming van  “La Feria Internacional de los Pueblos”

1 April 2018

Dit jaar vindt de 24e editie van de Feria Internacional de los Pueblos plaats en Kosta sprak met Rodrigo Romero, gemeenteraadslid van toerisme van Fuengirola, over het verhaal achter de Feria.

 

Hoe en met welke reden is de eerste Feria tot stand gekomen?

“Fuengirola telt 131 geregistreerde verschillende nationaliteiten en het idee achter de Feria was om deze nationaliteiten samen te brengen en ze onderling hun cultuur te laten uitwisselen door middel van eten, dans en voorstellingen.

De Feria begon klein in 1994 met slechts 4 stands, vertegenwoordigd door: Baskenland, Asturië, Duitsland en Argentinië en duurde een middagje. In het begin vonden de mensen het maar een raar initiatief en moesten we de mensen overhalen om een kijkje te komen nemen, maar inmiddels is het één van de grootste internationale evenementen wereldwijd, met 33 stands, en is het hoogst gemeten bezoekersaantal, namelijk 20.000.”
Hoe vindt de selectie van de deelnemende landen aan de Feria plaats?
 
“We stellen hoge eisen. Niet alleen moeten geïnteresseerde landvertegenwoordigers een plan van aanpak indienen en de technische commissie passeren, we hebben ook inspecteurs die nagaan of de stands wel aan de inhoudelijk gestelde criteria voldoen. Zo dient iedere stand minimaal 1 geïmporteerd biertje en gerecht uit eigen land aan te bieden en daarnaast is er de regel, omdat we de Feria voor iedereen toegankelijk willen maken, dat ieder land een maaltijd of delicatesse aanbiedt voor maximaal €2,-. Op die manier kun je een leuke dag op de Feria doorbrengen en smakelijk eten met het budget van een tientje.”  


totstandkoming-feria-de-los-pueblos-2 Heb je nog een persoonlijke tip voor de Feriabezoekers?

“Er zijn 2 manieren om de Feria te bezoeken. De eerste is om van tevoren de plattegrond van het terrein te bestuderen en je route uit te stippelen. Bedenk waar je thee wilt drinken, een voorstelling gaat bekijken, een maaltijd nuttigt, een biertje drinkt of een dansje doet. De mobiele app ‘Live Fuengirola’ biedt de dagprogramma’s van alle stands aan die je hiervoor kunt gebruiken. Of je volgt gewoon je neus en gaat af op wat je aanspreekt, al wandelend door de hoofdstraat, waar dansgroepen uit verschillende landen je tegemoet zullen komen. Gezien de grootte van het terrein kun je met gemak meerdere, zeer diverse, vermakelijke dagen op de Feria doorbrengen.”

Een redactietip is om ook even een kijkje te nemen bij de Nederlandse stand, met een grote molen (speciaal geïmporteerd uit Nederland) aan de ingang, een viskraam en draaiorgel voor de deur.

Ook het welbekende rijke assortiment aan Belgisch bier op de Belgische stand mag je niet missen. Deze stand vind je door af te gaan op de heerlijke geur van verse, warme wafels!

Kosta redactie