Trein van de toekomst wordt gebouwd in Andalusië

15 September 2018

trein-van-de-toekomst-1 De ontwikkeling van de supersonische “hyperloop” trein zal voor Europa worden ontwikkeld in Bobadilla. Het project wordt ontwikkeld door Virgin, het bedrijf van Richard Branson. Het oorspronkelijke initiatief kwam voort uit een wedstrijd uitgeschreven door Elon Musk, bekend als eigenaar van Tesla en SpaceX. Bij de opstart van het bedrijf komen er per direct 250 arbeidsplaatsen beschikbaar.

Er wordt al enige tijd geëxpirimenteerd met hyperlooptreinen in de verwachting dat dit de trein van de toekomst zal worden. De trein wordt als het ware als een kogel door een buis geschoten op hoge snelheid. Met een hyperlooptrein reis je milieuvriendelijk in een uur van het zuiden naar het noorden van Spanje.

In Bobadilla zullen nu testen worden uitgevoerd en de eerste prototypes worden ontwikkeld. Hiervoor huurt het bedrijf van het Spaanse treinenbedrijf Adif een loods van 19.000 vierkante meter. Hiermee is Bobadilla de eerste plaats in Europa waar de hyperloop ontwikkeld zal worden.

Kosta redactie