Trouwtrends voor het najaar

8 November 2018

trouwtrends-voor-het-najaar-1De zomer is de drukste periode om in te trouwen, begrijpelijk door het weer. Maar in de herfst of winter is het ook fantastisch om te trouwen.

“Het valt steeds minder voor dat mensen trouwen in een klassieke feestzaal. Het mag eens wat meer en iets anders zijn”, beweert Sanya Heylen, weddingplanner en -designer bij ‘salon’. “Tegenwoordig gaan stellen opnieuw op zoek naar een zaal, maar eentje die niet té perfect en afgeborsteld is.”

Mensen hebben liever een tent of een industrieel gebouw, dan een glamour feestzaal. “Op vlak van decoratie geven mensen de voorkeur aan zachte elementen zoals koper, groen en wildboeketten. Zeker lange tafels met groene aankleding zijn een schot in de roos”, vertelt Sanya nog.

Ook Nathalie Curinckx van weddingplanner ‘Pom-pon’ heeft dezelfde trend opgemerkt: “Groen is een blijvertje. Maar dit jaar krijgt het een stoerder kantje. Je ziet steeds minder bloemen, maar steeds meer opvallende planten als cactussen en vetplanten”.

Volgens Laurein Horemans van Studio LRN zijn er twee duidelijke tendensen. “Het is hip om foto’s te maken in een natuurlijke, simpele en industriële omgeving”, legt ze uit. “Daarnaast wordt het gouden uurtje des te belangrijker. Dat zonlicht levert een speciale magische gloed op als je foto’s maakt. Het resultaat geeft stellen het gevoel dat ze op een sprookjesachtige, verlaten plek, zijn.”

Kosta redactie