Trump heeft tip voor Spanje

3 Oktober 2018

trump-heeft-tip-voor-spanje-1We weten allemaal dat Trump nogal recht voor de raap is en dat hij er soms wat vreemde ideeën op nahoudt. Dat was ook te merken toen hij de minister van buitendlandse zaken van Spanje sprak.

Trump gaf de minister namelijk de gouden tip en de definitieve oplossing voor het migratieprobleem in Europa. Het enige wat Spanje zou moeten doen om de migratiestroom tegen te houden is een muur bouwen in de Afrikaanse Sahara woestijn.

Borrell zegt dat Trump dit advies hem gegeven heeft tijdens een bijeenkomst die niet verder werd omschreven. Trump zei daarbij dat volgens hem de grens met de Saharawoestijn niet veel groter kan zijn als de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. De Spaanse vertegenwoordiging wist Trump echter te vertellen dat de grens in de Sahara vele malen groter en langer is dan die met Mexico.

Spanje neemt het bouwen van een muur dus zeker niet serieus, mochten ze dat wel doen dan zou dat ook niet zomaar gaan aangezien Spanje geen zeggenschap heeft in de Saharawoestijn en dat een taak zou zijn voor Marokko.

Gelukkig heeft Trump voor ons altijd een oplossing, al is hij aardrijkskundig niet zo sterk blijkbaar.

Kosta redactie