Uitslag door het scheren? Zo los je het op!

14 December 2018

uitslag-door-het-scheren-1

Marta Camkiran, een schoonheidsspecialiste bij Haven Spa in New York, beantwoordde al de vragen die het magazine Elle stelde over uitslag na het scheren en hoe het op te voorkomen en op te lossen.

Zoals bij elk echt probleem, raadt Camkiran aan om eerst vast te stellen wat er precies aan de hand is en dan een specifieke manier te vinden om het probleem te behandelen en te voorkomen dat het in de toekomst gebeurt.

Enkele symptomen van “scheerbrand”: uw huid voelt geïrriteerd of ontstoken aan, je voelt een branderig of heet gevoel en bent gevoelig voor aanraking. Mits scheerbrand vergelijkbaar is met zonnebrand, kunt u aloë vera gebruiken om de huid af te koelen en te kalmeren. U kunt ook proberen een samentrekkend middel zoals toverhazelaar te gebruiken om roodheid te verminderen. Je kan ook een koud kompres aanbrengen. Je kan die elke 10 minuten aanbrengen en zo vaak als nodig is gebruiken. Let wel op dat je niet te hard drukt op de plek. Let op, er is een verschil tussen scheerbrand en bobbeltjes na het scheren. Scheerbrand is een huidirritatie waarbij de huid reageert op scheren. Dit kan te wijten zijn aan het scheermes dat je gebruikt, de manier waarop je scheert, of als je niet genoeg scheercrème hebt gebruikt. Er kunnen vele redenen zijn. Ingegroeide haren worden veroorzaakt door een huidirritatie onder de huid. Wanneer een haar wordt geknipt, kan het verkeerd groeien en vast komen te zitten onder de huid, waardoor een ingegroeide haar ontstaat.

Hoe voorkomen? Douchen voor het scheren, zo kan de huid zich voorbereiden op het scheren en het helpt om de huid te verzachten, vervang uw scheerblad regelmatig en zorg ervoor dat u voldoende scheercrème gebruikt, scheer in de richting waarin het haar groeit en scheer regelmatig, breng een vochtinbrengende crème of after shave aan om de poriën te sluiten en de huid te herstellen.

Kosta redactie