Kosta melding: uitzonderlijke maatregelen i.v.m. Corona

14 Maart 2020

uitzonderlijke-maatregelen-corona-1

Er gaat momenteel veel valse, foute en incorrecte informatie in de rondte op Facebook en op verschillende nieuws sites in verband met het corona virus. Dit gaat van simpelweg verkeerd vertaalde officiële meldingen tot compleet verzonnen berichten.

Onze filosofie bij de Kosta is altijd geweest dat we ons aan de feiten houden en officiële bronnen gebruiken. Daarom zullen wij alleen berichten plaatsen en of delen van officiële bronnen zoals de Junta de Andalucia, De delegatie van Málaga en de Spaanse regering.

Als iemand toevoegende berichten in onze Facebook groep (Kosta Klub) wil plaatsen vermeld dan altijd een officiële bron met bijbehorende link, anders kiezen we ervoor het bericht niet te publiceren en te verwijderen gezien we geen fake nieuws willen nog mogen ordersteunen i.v.m. Europese wetgeving.

Momenteel blijven veel diensten en bedrijven gewoon open. Zoals supermarkten, apotheken, benzine pompen, openbaar vervoer, opticien, tabak winkels, bouwmarkten, etc. Deze worden aangeraden (in sommige gevallen verplicht) om extra maatregelen te treffen om besmettingen te voorkomen. Met uitzondering van de noodzakelijke diensten en bedrijven zoals o.a. ziekenhuizen, apotheken en supermarkten, mogen bedrijven uiteraard hun duren sluiten, en kiezen er veel voor op gedurende de periode van twee weekend gesloten te blijven. Daarnaast kan er per gemeente verschillende maatregelen genomen worden, en zo kan het voorkomen dat in een stad veel open is en in een andere stad alles dicht. Ga er dus niet vanuit dat omdat een een stad alle opticiens dicht zijn dat dit overal zo is.

Onze Kosta Klub op Facebook is gemaakt om elkaar te helpen en niet om paniek de zaaien, laten we daarom van de gelegenheid gebruik maken om nuttige en belangrijken informatie te delen.
Heeft u tips of informatie? Winkels die bij u in de buurt nog gewoon open zijn of gesloten zijn? Een winkel waar ze bv. nog een redelijke voorraad aan wc papier hebben? Weet iemand waar je desinfecteer middel kan kopen? Zulke informatie is in de Kosta Klub zeer welkome en graag gezien. Deel het met ons.

De officiële verklaring van de Junta de Andalucia (vrijdag 13 maart 2020) is hier te vinden: https://www.juntadeandalucia.es/eboja/2020/505/BOJA20-505-00007-4118-01_00171533.pdf

Kosta redactie