Van onze culinaire recensent

9 Maart 2009

van-onze-culinaire-recensent-1

Aan mij de eer om in de 3e editie van Kosta een culinair verslag te maken van ons bezoek aan Roca Tranquila.


Wie is Cor?

Mijn naam is Cor van de Zandt, getrouwd met Lies en hebben inmiddels meer dan tien jaar een appartement op Palmeras del Golf, Benalmádena. Wij zijn nog steeds werk-zaam in Nederland en runnen het bekende restaurant De Stadsschuur te Goes in Zeeland. www.stadsschuur.nl. Beiden hebben wij een neus voor gastronomische plekjes aan de Costa del Sol.

van-onze-culinaire-recensent-2

Deze keer beschrijven wij het sinds een half jaar geopende restaurant Roca Tranquila, (de rustige rots). Het is een prachtig verbouwde cortijo met uitzichten op Fuengirola. Ons bezoek was gepland op een zondagavond. In de winter-dagen zijn wij avondeters en ’s zomers lunchen wij graag. Wij hadden met vrienden afgesproken (ook culinaire fijn-proevers) en hebben allen een uitgesproken kennis van wijnen. We kijken altijd onder het kopje Blanco Navarra of er de bodega Civite bij staat. Staat deze er niet bij, dan nemen we genoegen met minder.

Koud als het was, gingen wij warm gekleed naar Fuengirola. Via de kustweg bij de rotonde Hotel Gardenia naar boven. Het restaurant Roca Tranquila staat goed aangegeven. Al slingerend kom je boven bij een statig gerenoveerde cortijo met goede parkeermogelijkheden op de binnenplaats.


Ontvangst

De eigenaar wachtte ons op, een uiterst vriendelijke Span-jaard, die samen met de Deense chef-kok de exploitatie doen. Een à la carte kaart van Franse afkomst, moet niet gekker worden!

Bij binnenkomst kijk je meteen op het Franse fornuis, één waar menig chef-kok van in beroering zou raken.

De Spaanse gastheer kwam zojuist van de voetbalwedstrijd Málaga – Valencía. In de laatste minuut scoorde Málaga waardoor de overwinning voor Málaga een feit was. Hij was er nog danig van onder de indruk.

Over indrukken gesproken, de inrichting van het restaurant is statig, je kunt zien dat hier een binnenhuisarchitect is bezig geweest. Sober en chique waardoor hij de juiste sfeer heeft gecreëerd. Vloerverwarming zorgde gelijk voor een behaaglijke temperatuur. Je ervaart daardoor direct het gevoel om uit eten te zijn.


Presentatie van de menukaart

De gastheer was goed voorbereid op ons bezoek en stelde ons het gastronomische 5-gangen menu voor, waar wij ook toe besloten hebben. Er werden heerlijke zelfgebakken broodjes geserveerd. Oppassen dat je er niet teveel van eet! Vervolgens een lekkere amuse.

Het voorgerecht bestond uit een luchtig opgeslagen mousse van ganzenlever, als tussengerecht een vissoep met zalm en verse kruiden, gevolgd door het hoofdgerecht: krokant gebakken eendenborst. Tenslotte oude Manchego kazen en een verrassend dessert geserveerd in een Martini glas, met daarin opgeslagen yoghurt en een sorbet van citroen met onderin het glas gesuikerde muesli. Verzin het maar! Daarna nog genoten van een kopje koffie met zoete lekkernijen.


Rekening

5 gangen menu voor 44,50 Eurootjes, uiteraard exclusief de wijnen.

Wij mogen blij zijn met deze nieuwe aanwinst aan de kust.

Wij hopen dat de chef-kok zo blijft koken, het restaurant mag iets drukker worden.

Maar wel zo volhouden!


Roca Tranquila

C/Tórtola 9, Urb. Torreblanca del Sol, Fuengirola
Tel: 952 196 067
www.rocatranquila.com

Kosta redactie