Vervangen die handel!

18 December 2018

vervangen-die-handel-1

De plek waar je jezelf schoonmaakt moet schoon zijn toch? Wat als er een paar dingen zijn in je badkamer die je beter wat vaker vervangt?

Een douche puff, deze vervang je best elke drie weken. Je gezicht er elke dag mee scrubben kan ervoor zorgen dat de dode huidcellen vast komen te zitten in de puff. Combineer dit met de warme, vochtige omstandigheden in de badkamer en er is een grote kans dat er bacteriën bij komen kijken. En je wil echt niet je gezicht scrubben met een beschimmelde spons, dús om de drie weken een nieuwe! 

Gebruik elke dag een schoon washandje. Make-up sponsjes gaan over het algemeen best lang mee. In ieder geval, als je ze geregeld schoonmaakt... Make-up sponsjes zijn namelijk een broeinest voor bacteriën. Zó zorg je ervoor dat ze een halfjaar mee gaan: was ze elke keer in warm water nadat je ze hebt gebruikt, knijp er dan zoveel mogelijk water en make-up uit en masseer de spons daarna met milde make-upreiniger totdat alle make-up (de kleur) er uit is.Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de douche puff. Alleen doordat een washandje van ander materiaal is gemaakt, is het van belang dat je deze elke dag vervangt. 

Niet alleen de borstelhaartjes slijten na verloop van tijd, maar je tandenborstel op zich wordt in al die tijd blootgesteld aan heel veel onaangename dingen in de badkamer. Eén daarvan is de groei van bacteriën. Belangrijk dus, om elke drie of vier maanden een nieuw exemplaar aan te schaffen. Hang je je handdoeken op te drogen, dan kun je een handdoek zo'n 3 a 4 keer gebruiken. En dat betekent dat je op z'n minst een keer (of twee keer) een nieuwe handdoek moet pakken in de week. Douchegordijnen was je om de drie maanden. Of eerder, als je zelf denkt én ziet dat je douchegordijn daar aan toe is. Hang 'm na het wassen op tot hij droog is.

Kosta redactie