Vijf Spaanse natuurwonderen

17 Oktober 2018

vijf-spaanse-natuurwonderen-1Dat Spanje een mooi land is, is iets waar we het allemaal wel over eens zijn. Maar wat zijn nu dé natuurwonderen van dit zuiderse land?

Valle del Jerte, Extramadura is er één van, deze vallei gevormd door de rivier Jerte in het noorden van Extremadura is op zijn mooist in het voorjaar. Dan kleuren de bloesems van de kersenbomen het land wit. In maart en begin april is het er op zijn mooist. Dan worden ook de feesten Fiesta del Cerezo gevierd.

Playas de las Catedrales, Galicië is een andere, dit strand siert regelmatig de bovenste regionen van lijsten met de mooiste stranden ter wereld.

Natuurpark Las Lagunas de Ruiedera, Albacete is een natuurwonder dan zeker een uitstapje waard is. Tussen de provincies Albacete en Ciudad Real in het platteland van Montiel ligt een spectaculair stukje natuur. Zestien getrapte kleine meren worden met elkaar verbonden via watervallen. Het is een geliefd gebied voor watersporters en vissers.

Een andere plek is in Llames de Pría, langs de kust van Llanes in Asturië, beuken de golven van de Atlantische Oceaan met groot geweld tegen de steile rotsen. De zee is er wild en puur, daarom dat velen dit zo een spectaculaire plek vinden.

Natuurgebied El Torcal de Antequera, Málaga is een zeer toeristische attractie en terecht! Dit kleine natuurgebied bij Antequera ligt vol met karststenen rotsformaties die de voor fantastische foto´s en wandelingen zorgen.

Kosta redactie