Visjes eten aan het strand van Carvajal

10 November 2017

visjes-eten-aan-het-strand-van-carvajal-1

Als je de Paseo Marítimo van Fuengirola helemaal af rijdt richting het oosten, dan kom je uiteindelijk aan bij het strand van Carvajal. Maak niet de fout om bij Calypso de bocht naar links te nemen, ook al ligt dat misschien voor de hand. Nee, je moet daar juist nog een stukje doorrijden en ik zal jullie vertellen waarom.

Het strand van Carvajal is doorgaans een stuk rustiger omdat het bevolkt wordt door mensen die er in de buurt wonen of er hun tweede huis/appartement hebben. Er zijn ter plaatse weinig hotels dus de toeristen zitten ergens anders en dat geeft een sfeertje van bekendheid en van ‘ons kent ons’.

Ik was er op een zondagmiddag en het viel me gelijk op dat in de ochtend alle chiringuito’s al druk bezig waren met het voorbereiden van de lunch. Lunch is een zeer serieus ding in Spanje, zeker op de vrije zondagmiddag. Nagenoeg iedereen eet buiten de deur en alle tafels zijn daarom bezet of gereserveerd. Het was in feite dan ook een klein wonder dat het ons lukte om zo rond 14:00 uur een tafeltje te bemachtigen. We moesten er wel even naar zoeken, maar kwamen na wat rondlopen uit bij Chiringuito Hermanos Perea en daar zouden we geen spijt van krijgen.

visjes-eten-aan-het-strand-van-carvajal-2

Op heel veel plekken langs de Andalusische kust kun je uitstekend vis eten, maar het kan ook bitter tegenvallen. Veel Spanjaarden hebben, vooral in het hoogseizoen, de neiging om de gemakkelijkste weg te kiezen en dat komt de kwaliteit van het eten en de getoonde vriendelijkheid helaas niet ten goede. Als je hier woont en dat regelmatig meemaakt, stoor je je er niet meer zo aan.
Horecamedewerkers maken ontzettend lange dagen voor relatief weinig salaris dus een foutje of chagrijnig gezicht heb je ze snel weer vergeven.

Ondanks alles willen we natuurlijk wel lekker eten en bij de gebroeders Perea ben je daarvoor in zeer goede handen. De kaart is lekker uitgebreid en biedt naast het standaard vispalet een ruime keuze aan niet alledaagse gerechten. We waren met z’n vieren en hebben dus gezellig alles van elkaar kunnen proeven en werkelijk alles was erg lekker. Tel daarbij op dat het personeel erg oplettend en vriendelijk is en je hebt alle ingrediënten voor een zeer geslaagde middag met een uitgebreide lunch.

Chiringuito Hermanos Perea,
Paseo Marítimo Rey de España, s/n,
29640 Fuengirola, Málaga, Spanje


Freddy Tamminga