Vleesschandaal spreidt zich naar Andalucia

25 Augustus 2018

vleesschandaal-ook-in-andalusie-1Misschien heb je er iets van opgevangen. Maar eind juni was er sprake van een vleesschandaal in Valencia. En het is dat schandaal dat nu ook in Andalusië voorkomt.

De Guardia Civil heeft in Juni op een industriegebied in Fuente Vaqueros in Granada 10.700 stukken voorverpakte en ingevroren ham en worst in beslag genomen. De houdbaarheidsdatum van sommige van de vleeswaren was al verstreken sinds 2015.

Een koelwagen met 25 pallets vlees bracht de agenten op het spoor van de opslagplaats. De etiketten op de hammen en worsten klopten niet en veel van het vlees was overduidelijk bedorven.

In de opslaghal troffen de agenten twee enorme koelcellen aan met daarin de bijna 11.000 stukken ham en worst, waarvan een deel in dezelfde deplorabele staat verkeerde als het vlees in de koelwagen.

Inmiddels zijn er ook sporen die leiden naar de regio's Murcia, Andalusië, Castilla-La Mancha, Madrid, Aragón en Catalonië. Het bedrijf Oro de la Ermita wordt onderzocht op verdenking van het vervalsen van de vleesproducten die zich in slechte staat bevinden en deze als nieuw te verpakken en te verhandelen met onder andere de supermarkten van Carrefour.

Het is dus oppassen met waar en wat voor vlees je koopt!

Kosta redactie