Voet- en nagelverzorging thuis

17 April 2020

voet-en-nagelverzorging-thuis-1

Je voet bestaat uit 52 individuele botten en is omgeven door een speciaal aangepaste huid, die dikker is dan andere delen van het lichaam. Daarom heeft de voet speciale zorg nodig.

Mijn aanbeveling voor een lekker ontspannende en verwennende voetverzorging thuis.


Neem een voetenbad - voorbehandeling voor mooie voeten

Laat je voeten 10-15 minuten weken. Het water moet aangenaam warm zijn.

Als je kunt: Besprenkel met 2-3 handvol Andio-voetbadzout omdat het regeneratieve, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het verhinderd ook onaangename geuren.

Of, in plaats van het voetbadzout te gebruiken, kunt u ook Himalaya zout of zuiveringszout of Epson zout gebruiken. Epson-zout met eucalyptus ontspant speciaal uw voet.

Het weken van je voeten en nagels zal voldoende verzachten, volg dit op met een voetmassage en het knippen van je nagels.

Het is niet aan te raden om je teennagels te knippen terwijl ze droog zijn, omdat de nagel dan kan breken.


Exfolieer - verharding van de huid verwijderen

Als je je voeten goed hebt geweekt, kan je een peeling doen. Hier heb je een snelle scrub: Meng een eetlepel kristalsuiker (of hoogkorrelig zout) met twee eetlepels kokosolie (of andere olie) en wrijf deze massa goed in op je zool! Concentreer je op de verharde delen van de huid of wrijf zachtjes over je voeten. U kunt ook de dode epidermis verwijderen met puimsteen.


Crème - hoekscheurtjes elimineren

Eindig uw voetbehandeling altijd met crème! Masseer de voet goed vanaf het puntje van de voet tot aan de enkel, tenslotte brengt u een huidvoedende, schimmelwerende voetcrème aan die uw voeten ongelooflijk fluweelachtig maken.

Als alternatief wrijf je de hielen ’s avonds in met honing, trek sokken aan en was ze ’s morgens.


Nagelversterking - fragmentatie, preventie en behandeling van nagelschimmel

Je nagels dienen om het puntje van je teen te beschermen. De nagelplaat is hard en bestaat uit ongeveer 25 lagen rechte, dicht op elkaar staande, hoornvliescellen.

Voetnagels zijn een goede indicator voor uw algehele gezondheid. Nagelaandoeningen zoals gebroken nagels, ribbels of strepen kunnen wijzen op een tekort aan vitaminen of mineralen, problemen met de bloedsomloop of andere ziekten (organen).

De teennagels groeien 30-50% langzamer dan de vingernagels, wat 1 mm per maand is.

Dit betekent dat sommige voetnagelproblemen een langere behandelingstijd hebben, omdat ze niet kunnen worden geëlimineerd totdat het aangetaste gebied volledig is gegroeid.

Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling als men nagelproblemen heeft. De meest voorkomende problemen met nagels zijn verkleuring van de nagels, gebarsten, verbleekte of gekerfde nagels, ingegroeide teennagels, schimmelinfecties en bacteriële infecties. Maar in deze laatste gevallen raad ik aan om een specialist voor voetverzorging te zoeken.


Voorkom pijnlijke nagelproblemen

Knip uw nagels regelmatig, draag comfortabele schoenen, was uw voeten elke dag en droog ze dan goed.

In plaats van een voetspray kunt u ook bakpoeder met zuiveringszout proberen. Spuit gewoon wat sodapoeder tussen je tenen.

Iedere om zichzelf gevende persoon besteedt aandacht aan zijn uiterlijk en verwaarloost dus ook zijn voeten niet.

Nicoletta Cyntia