Voor- en nadelen van valse wimpers

27 Maart 2020

voor-en-nadelen-van-valse-wimpers-1

De wimperindustrie verspreidt zich in de wereld, maar het is altijd aan te raden om een professioneel iemand te zoeken voor je wimpers. Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijk om een wimperartiest te vinden, maar je moet verstandig kiezen als je in de toekomst geen beschadigde wimpers wilt hebben.


De voordelen

Ze kunnen zeer natuurlijk overkomen. Vaak is het onmogelijk om te zien of iemand valse wimpers draagt of niet. Er zijn vele types (2D, 6D, 9D of zelfs 15D). Ze geven u 24 uur per dag, 7 dagen per week een frisse blik zonder dat u er iets mee hoeft te doen. U zult nooit meer mascara nodig hebben. Perfect voor een vakantie. Je hoeft je geen zorgen te maken over vervaagde mascara, en je ziet er geweldig uit, zelfs als je de meeste tijd in het zwembad bent.

Ze gaan zolang mee totdat de wimpers waar ze aan vastzitten er niet uitvallen. Dit duurt gemiddeld 50 tot 130 dagen (per natuurlijke wimper), dus je hoeft ze maar om de 3-4 weken op te frissen. Er is echter een seizoensgebonden wimperuitval, iets wat erg lijkt op wat bij dieren gebeurt als ze hun vacht verliezen, het gebeurt meestal rond maart en oktober, dan heb je in ongeveer twee weken tijd een opvulling nodig. De meeste vrouwen besteden 10 minuten aan het aanbrengen van mascara en nog eens 10 minuten aan het verwijderen ervan. Je kunt je wimpers dus 3 weken lang vergeten en ze zullen nog steeds prachtig zijn!

Je bespaart tijd. Als je een drukke moeder of zakenvrouw bent, heb je zeker belangrijkere dingen te doen dan je wimpers. Velen zeggen, dat de tijd die wordt besteed aan het vullen van de wimpers minstens zo veel is als de ongelukkige dag van de spiraal, maar veel vrouwen beweren dat de tijd die nodig is om de wimpers te vullen aangenaam en leuk is, terwijl ze zich ontspannen. Het is meer een ontspanning dan een taak.


De Nadelen

Het plaatsingsproces neemt zeer veel tijd in beslag. De eerste keer kan tot 2 uur duren. Er worden ongeveer 60 - 120 wimpers (classics) per oog aangebracht, afhankelijk van uw eigen natuurlijke wimpers. Een volledige set van volume, hangt af van de densiteit die u zoekt, van 150-600< wimperextensie per natuurlijke wimper. Het kost tijd, precisie en geduld.

Het is niet de goedkoopste manier om je wimpers te accentueren. Er zijn vele andere manieren om je wimpers er goed uit te laten zien. Een goed wimperversterkersserum kan de wimpers tot 60% verlengen. Uiteraard zijn deze producten ook duur, maar naar mijn mening zijn ze het waard.

Ze kunnen er vaak goedkoop uitzien. Als ze niet goed worden aangebracht, zullen ze geen natuurlijk effect hebben. Het verkeerd plaatsen van wimpers kan ook leiden tot serieus wimper beschadiging en zelfs chemische brandwonden. Het is daarom altijd aan te raden naar een gekwalificeerde wimperartiest te gaan.

Er zijn vele soorten infill supplementen beschikbaar en een gekwalificeerde professional moet weten welke voor u wordt aanbevolen. De nieuwste 9D technologie betekent dat er 9 andere wimpers aan één wimper worden bevestigd. Dit wordt aanbevolen voor degenen die houden van het effect van valse wimpers en die moe zijn van het continu lijmen.

U moet voorzichtig zijn met uw gezichtsverzorging. Veel compromissen op het gebied van vulsupplementen. Je moet een olievrije make-up remover gebruiken. Het is aan te raden om geen mascara te gebruiken, maar in dit geval denk ik dat het echt niet nodig is. Wrijf niet in de ogen. Slaap niet op je gezicht. Als je een doorlopend ogen wrijver bent, raad ik je persoonlijk geen valse wimpers aan, omdat het je meer kan kosten dan het zou moeten. In dit geval is een wimperpermanent en -tint voldoende, wat tot 2 maanden kan duren, afhankelijk van het wimperverlies.

Als je regelmatig sport, raad ik je af om je wimpers aan te vullen, omdat door het zweet en het water de wimperstift eerst loskomt.

Het is jouw beslissing, maar maak een praatje met je wimperartiest, over je dagelijkse routine, je levensstijl voordat je wimperverlenging toepast om teleurstelling te voorkomen.

Nicoletta Cyntia