De voordelen van een 60-plusser.

14 Augustus 2018

voordelen-zestig-plusser-1Niet alleen de wijsheid van een 60-plusser is een groot voordeel, maar er zijn er nog vele anderen! Wat zijn dan de voordelen van een 60-plusser in Spanje?

Eerst en vooral moet je een bewijs hebben dat je 60-plusser bent. Als buitenlander in Spanje heb je de “Soy jubilado” of “Tengo más de sesenta años” om gebruik te maken van speciale kortingen. Daarbij kan er om een ID-kaart gevraagd worden waar de geboortedatum op staat. Het is lastig om een geheel overzicht te geven van alle kortingen voor 60-plussers, ook omdat deze vaak per autonome deelstaat, provincie en stad verschillen.

Eerst en vooral de IMSERSO reizen van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales. Zij organiseren volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketten in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling) en begeleiding. Zestig- en vijfenzestigplussers kunnen in Spanje ook kortingen krijgen bij musea, bioscopen, pretparken etc.

De autonome deelstaat is een van de eerste regio’s in Spanje waar ouderen van 65 jaar en meer een kortingskaart van de Junta de Andalucia kunnen krijgen waarmee ze op duizenden plaatsen kortingen in heel Andalusië kunnen krijgen. Deze kaart heeft de naam “Tarjeta Andalucía Junta sesentaycinco” gekregen en kan gratis aangevraagd worden. De kaart is dus ook voor buitenlanders die in Andalusië wonen én ingeschreven staan in het gemeenteregister van de woonplaats geldig. Handig toch?

Kosta redactie