Vragen over huidverzorging

10 Februari 2020

vragen-over-huidverzorging-1

Hier mijn top 7 van meest gestelde vragen gerelateerd aan huidverzorgingsproducten, met antwoorden.


Mijn droge huid heeft nachtcrème nodig, maar ik lijk het meeste te verliezen op mijn kussen.

Probeer de crème in een theelepel te doen en verwarm deze voorzichtig op een laag vuur op het fornuis tot het net warm is voordat u het aanbrengt. Het klinkt vreemd, maar het werkt echt!


Ik geef een fortuin uit aan huidverzorging, maar ik heb er een hekel aan om te betalen voor huidverwijderaars. Zijn er alternatieven?

Ja. Masseer uw huid na het wassen zachtjes met een zachte gezichtsdoek of een natuurlijke spons om de dode huidcellen van het oppervlak weg te halen.

Als u een droge huid heeft, masseer dan de reinigingscrème op de vochtige huid, wrijf dan met flanel over de bovenkant.Spoel daarna af en breng dan de vochtinbrengende crème aan op een normale manier. Het is essentieel om het gezichtsdoekje na elke paar keer gebruik te wassen en het tussendoor te laten drogen om de ophoping van bacteriën te voorkomen. De zachte aanraking van een natuurlijke spons is een goedkoop en effectief alternatief voor een gezichtsscrub.

Gezichtsscrub is het niet hetzelfde als body scrub, met body scrub een gezichts scrub doen zal de huid hard beschadigen.


Hoe kan ik voorkomen dat mijn lippen in de winter barsten en schilferig worden?

Dit 3-stappen actieplan zal helpen:

  • Masseer je droge lippen met vaseline. Laat een paar minuten intrekken om de huid te verzachten en wrijf de lippen dan zachtjes in met een warme, vochtige gezichtsdoek. Als de vaseline wordt verwijderd, komen de huidschilfers mee!
  • Maak je lippen ‘s morgens en ‘s avonds glad met een lippenbalsem.
  • Overschakelen op een vochtinbrengende lippenstift om te voorkomen dat de lippen overdag uitdrogen.


Hoe bedek ik mijn rode winterneus?

Probeer een beetje groene foundation of concealer over het rode gebied glad te strijken voordat u uw gewone foundation en poeder aanbrengt. Het groen werkt de roodheid weg.


Is het waar dat je in de winter nog steeds een zonnebrandcrème moet dragen

Ja. Blootstelling aan zonlicht wordt beschouwd als de belangrijkste oorzaak van rimpels en de ultraviolette A-stralen die verantwoordelijk zijn voor dit proces zijn er ongeveer het hele jaar door. Dus kies een vochtinbrengende crème die zonnefilters bevat.


Mijn huid voelt aan alsof ze in de wintermaanden een rijkere crème nodig heeft, maar ik vind de meeste te zwaar.

Een zwaardere vochtinbrengende crème betekent niet noodzakelijkerwijs dat het effectiever is; dus kies een vochtinbrengende crème die voor jou goed aanvoelt.

Deze help het vocht in je huid te verzegelen door je gezicht met water te besprenkelen voordat je het aanbrengt. Kies ook een voedende foundation of een getinte moisturizer om ervoor te zorgen dat je huid de hele dag glad en zacht blijft.


Ik hou van het gevoel van water op mijn gezicht, maar ik vind zeep te droog. Moet ik in plaats daarvan overstappen op een crèmereiniger?

Voor een droge huid is het over het algemeen beter om een crèmige cleanser te gebruiken die met de vingertoppen wordt aangebracht en met watten of zachte weefsels wordt verwijderd. Dit voorkomt dat er te veel vocht verloren gaat aan het huidoppervlak.

Voor normale en vette huiden is water goed maar een gezichtsreiniger is zo gemaakt dat deze niet droogt, terwijl ze toch uw huid reinigt.

Nicoletta Cyntia