Waarom Spaanse“extra vierge” olijfolie zo gezond is…

5 Januari 2018
  • Extra vierge olijfolie vormt de basis van het mediterrane dieet, waarin olijfolie het belangrijkste element van elk recept is. Het is het meest gezonde en evenwichtige dieet dat aanbevolen wordt door de Unesco.
  • Olijfolie is ideaal voor gastronomisch gebruik, kan worden gebruikt in rauw en gebakken voedsel en kan gecombineerd worden met vlees, vis, groenten, fruit, ijs, enz. De smakelijkheid biedt een uniek resultaat en versterkt de smaak!
  • Het is zeer belangrijk om op te merken dat 100% extra vierge olijfolie alleen maar van olijven voortkomt die van uitstekende kwaliteit zijn en met een totale afwezigheid van chemische elementen. De olie behoudt de geur, het aroma, de vitaminen en alle eigenschappen van de oorspronkelijke vrucht: de olijf.
  • Volgens de meeste medische internationale studies is olijfolie zeer gunstig voor onze gezondheid. Olijfolie helpt cardiovasculaire ziekten te voorkomen. Olijfolie heeft een hoog gehalte aan mono-onverzadigd vetzuur en flavonoïden. Ook voorkomt het stress, veroudering, kanker en osteoporose. Olijfolie zorgt ook voor het metaboliseren van insuline bij mensen met diabetes en verbetert hun bloeddruk.
  • Ook wordt extra vierge olijfolie aanbevolen voor onze kinderen. Het voorkomt astma en bevordert de groei van het bot. Ook voor zuigelingen onder de 4 maand is olijfolie zeer goed omdat de samenstelling ervan in vetzuren vergelijkbaar is met die van de moedermelk.
  • Maar ook heeft extra vierge olijfolie niet alleen eigenschappen die voor het interne organisme gunstig zijn, het heeft ook de eigenschappen die de schoonheid van het lichaam beïnvloeden, zoals het verminderen van de vroegtijdige veroudering van de huid door de hoge antioxidant kracht.
  • Aangezien de veelzijdig onverzadigde vetten worden vervangen door mono-onverzadigde vetten is olijfolie een effectieve behandeling die gewichtsverlies helpt. Dit omdat het de meest smaakvolle en aromatische olie is, dus je hebt niet zoveel bij het koken nodig als bij andere oliën. Het zorgt op zijn beurt voor meer spijsvertering, waardoor het maagzuur wordt vermeden en het darmtransit bevordert.
  • Extra vierge olijfolie heeft ook tal van cosmetische toepassingen. Het kan gebruikt worden als natuurlijke vochtinbrengende stof of als make-upverwijderaar. Professionals beweren dat het een uitstekende spier-relaxant is, en veel mensen hebben erin een perfect natuurlijk haarmasker ontdekt, waarvan het gebruik glans en gladheid ervaart.
  • Zo heb ik de voornaamste eigenschappen en kwaliteiten van olijfolie opgesomd. Maar laat ons niet vergeten dat de smaak van heerlijke olijfolie zorgt voor een niet te evenaren product, een topproduct uit Andalusië.

waroom-spaanse-extra-vierge-olijfolie-1Leef gezonder en gebruik Spaanse extra vierge olijfolie!

Dirk Tibax